La Primăria Reșița se completează obligatoriu chestionaru’ cu Funicularu’!

chestionaru’

Auzit-am auzit că sub ochii angajaților Primăriei a fost introdus cu de-a sila formularul tip chestionar în urma căruia se va stabili dacă simbolul de altădată al Reșiței, „Funicularul de calcar“ va fi demolat sau menținut în patrimoniul orașului. Și tot cu de-a sila bucuroși, așa cum ne-au declarat sub protecția anonimatului, oamenii care trudesc în Primărie vor trebui să completeze la modul afirmativ chestionarul, acolo unde mai trebuie completate și câmpurile cu numele persoanei chestionate, adresa și vârsta. Măi să fie, Primăria vrea să știe câți ani avem?! Să ne așteptăm și la un tort cu ocazia aniversării? Revenind la chestionarul propus de Primărie, de ce ar trebui completat cu DA chestionarul de către angajații aceleași instituții? Simplu: pentru ca oamenii să nu-și supere șefii, cei care se pare că le-ar fi atras atenția subordonaților că sondajul „trebuie să iasă bine“, altfel se poate lăsa cu „mici dar necesare modificări“ în privința contractelor de muncă. Se poate lăsa, ceea ce nu înseamnă că e o certitudine…

chestionaru’

În chestionarul cu pricina (foto) ce pare întocmit de o minte îngustă peste care s-a lăsat bezna, se vorbește despre menținerea acestui obiectiv în patrimoniul municipiului Reșița, asta în cazul în care reșițenii vor decide dacă vorbim în cazul funicularului despre un obiectiv (întrebarea 1). Menținut e un fel de-a spune, iar aceasta pentru că menții ceva atunci când deții acel bun, imobil, lucru, fapt ce nu se potrivește câtuși de puțin cu realitatea. Funicularul este deținut de „regele imobiliarelor din Reșița“ – Costel Ciobanu, cel care l-a achiziționat în ianuarie 2012 de la societatea TMK și care nu se simte deloc confortabil în ultima perioadă, ca urmare a vizitelor succesive ale ofițerilor DIICOT și Antifraudă în propria-i ogradă. Iată că brusc și dintr-odată personajul Barbălată, așa cum mai este cunoscut Costel Ciobanu, decide să scoată la vânzare funicularul iar la fel de prompt Primăria Reșița îi vine în întâmpinare. Interesant de urmărit este prețul de vânzare pe care Ciobanu îl va cere Primăriei Reșița pentru acest simbol al industriei reșițene, dat fiind faptul că achiziția acestuia s-a făcut la prețul de 150.000 de dolari. Ceea ce nu se leagă în toată ecuația este declarația primarului Mihai Stepanescu, cel care ne spunea în urmă cu doi ani că înainte ca funicularul să fie cumpărat de Costel Ciobanu a supus atenţiei Consiliului Local achiziționarea funicularului la un preţ de 150.000 de euro pe funicular şi 2.000 mp teren, eşalonat pe şapte ani, însă problema ar fi fost tergiversată. Să nu fi avut încredere directorii TMK în promisiunile primarului Stepanescu? Se prea poate, iar cash-ul în orice caz rămâne…cash, în vreme ce oferta unui primar vremelnic aflat la conducerea Reșiței nu a trezit emulația unor oameni care au venit la Reșița să facă business, nu realizări mărețe precum băncuțe, panseluțe și luminițe de Crăciun.

În ce privește întrebarea numărul 4 – Considerați necesară includerea funicularului într-un plan integrat de dezvoltare a zonei? – despre aceste lucruri făcea vorbire primarul Liviu Spătaru, cu mult înaintea actualului edil al Reșiței. Cât privesc planurile de dezvoltare integrate sau dezintegrate cu care ne tot amenință din 2008 primarul Stepanescu la Reșița… vă rog să vă abțineți din chicoteli.

Iar dacă pentru lucrătorii din Primărie putem vorbi despre un chestionar impus spre a fi completat, l-aș vedea la fel de necesar și obligatoriu pentru fiecare dintre cetățenii acestui oraș care se află în această perioadă în localitate sau …în diaspora. Doar și reșițenii plecați să câștige bani munciți în localitățile de peste hotare care le oferă această posibilitate merită să se exprime în regim on-line, nu-i așa? Iar posibilitățile internetului sunt astăzi nebănuite.

Prin urmare, Reper 24 invită pe această cale cetățenii Reșiței să vină în număr cât mai mare să-și exprime voința proprie în privința necesității achiziționării din banii noștri, ai reșițenilor a acestui simbol – colos, „Funicularul de calcar“, ca de altfel și la dezbaterea publică de la Primăria Reșița, care se va desfășura în data de 19 ianuarie 2015.

Veniți, rezervați-vă timp dragi cetățeni ai orașului Reșița, pentru a nu întreba peste ani de zile așa cum s-a întâmplat în cazul unui alt obiectiv: Dar tramvaiul cum de nu mai merge la Reșița? Veniți ACUM, cât încă mai puteți face ceva.

Sergiu TABAN

Distribuie pe:

Stiri similare

11 Comentarii

 1. IOAN

  Degeaba incerci sa manipulezi opinia publica cu MINCIUNILE tale sfruntate. Achizitionarea funicularului nu are nici o alta conotatie. Daca nu stii mare ,,jurnalist” a fost un subiect de sedinta de consiliu publica, inainte de alegerile locale, unde actualii pdl-pnl nu au aprobat cumpararea lui. Stiu exact acest lucru, pentru ca sunt un fost angajat al combinatului , MANIPULATOR PENIBIL.

 2. Carolina

  Stimabile jurnalist, din articolul asta se vede cu ochiul liber o oarecare ura fata de primar. Nici nu merita citit. Nu lasati aceasta ura sa va controleze.

 3. resitean

  D-le Taban,ati pus punctul pe i !Domnul respectiv,care este in spatele deciziilor ,asa zise colective(din sondaje trucate,din HCL comandate grupului de consilieri pe care il conduce la partid, prin angajatilor slugi) a mai organizat anul trecut ,un simulacru de sondaj in legatura cu mentinerea sistemului centralizat de incalzire.Nici pina astazi nu au publicat rezultatele,pt ca erau potrivnice obsesiei sefului si contrara planului avut de mult .Apoi mai strica niste contracte cu (prieten din Timisoara) care trebuia sa faca pe banii contribuabililor!! Si apoi ,toate HCL (ilegale)aparute cu privire la compensarea celor debransati,aparute la initiativa tov.in cauza!Asa ca ,d-le Taban,cum toti ceilalti colegi ai dv. din presa locala,desi stiu aceste lucruri, TAC CA LASII,f.bine ce faceti! Va stam la dispozitie cu f.multe alte date

 4. Petre

  Primaria trimite asociatiilor de locatari instintari/amenintari ca n-au fatada blocului zugravita dar oare de cate ori a fost amendat proprietarul Funicularului pentru ca nu-l intretine ?

  Funicularul nu e niciun fel de simbol e doar o constructie care pune in pericol viata trecatorilor (inconstientii care se urca pe funicular isi cam merita soarta).

  Simbol al Resitei industriale poate fi FURNALUL.

  1. Petru

   Nu sunt foarte sigur dar cred ca FURNALUL este de aceiasi varsta cu funicularul, conducatorii Combinatului din epoca trecuta nu au avut sentimente de patriotism si au refacut furnalele de cateva ori in istoria biseculara a vetrei siderurgiei resitene…

 5. Petru

  Recunosc ca priveam spre funicular (copil fiind) la carucioarele pline de calcar cu incantare – acum privesc cu nostalgie… Cred ca fac parte din cei cativa care ar traversa orasul la inaltime pe o cale pietonala amenajata. Si poate ca exista si pentru aceasta constructie un loc in peisajul resitean. In consecinta daca exista o dezbatere publica poate ca ar trebui sa ne exprimam acolo.

 6. Marius

  Barbalata daca este atat de atasat de oras, poate sa faca o donatie cu acest funicular!! Daca vrea bani pentru el, atunci sa il ia acasa!! Dupa ce ca au plecat foarte multi locuitori ai Resitei din oras, care pe unde a putut, acum Primaria doreste sa-l imbogateasca cu inca 150.00 Euro pe BARBALATA. Banii nostri ar trebui sa mearga in cu totul alta parte, pentru bunastarea orasului si al cetatenilor!!!

 7. Marius

  Asa cum spune si Petre, primarul si CL ar trebui sa emita o Hotarare prin care sa-l oblige pe proprietar sa intretina aceasta constructie. Daca nu stie cum sa procedeze, poate sa-l intrebe pe primarul Timisoarei!! Dupa cateva amenzi lunare in valoare de cateva mii de euro, dl. Barbalata o sa doneze aceasta constructie.

 8. adam

  DOMNULE IOAN CURSUCIT SI CAROLINA BESINA, VA PLACE RESITA CUM ARATA??????????????????????????
  PROBABIL CA DA, SI PROBABIL SUNTETI DINTRE SUPUSII PRIMARULUI……………………………..
  POZITIA JURNALISTULUI ESTE NIMIC PE LANGA CE AR MERITA MISU……………………………. DE CE NU MAI STA NIMENI IN RESITA??????????????????? DE CE NU INVESTESTE NIMENI AICI???????????????????? DE CE ESTE NUMIT ORASUL GRI AL BANATULUI?????????????????? DE CE II SCHIMBA MASINILE FETITEI IN GB CA PE CHILOTEI, VEZI: MERCEDES SLK ALBASTRU, AUDI A8 GRI, BMW SERIA 3 MARO………………… DACA ORASUL E SARAC EL CUM O POATE DUCE F BINE???????????????????
  INTELEGEM, ESTE BAIAT PREA DESTEPT PT NOI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 9. sa te fac in nas

  ce treaba aveti cu jurnalistu ? uitativa ce face barbalata si primaru din orasul nostru ,a venit masa cand era el la ia in …. si a construit furniculaul ,daca e al lui sa il intretina daca nu vrea sa il demeonteze si sa il duca de acolo , in legatura cu bani publici cred ca acestia trebuie redirectionati in alta parte unde este mult mai mare nevoie de ei , in legatura cu chestzionarul de la primarie raspund eu NU,NU,NU si NU !!

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei