Ionuț Popovici, președintele PMP Caraș-Severin: „Domnule prim-ministru, deschideți bisericile!”

popovici masca

Vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Ionuț Popovici, este de părere că lăcașurile de cult ar trebui redeschise. „Este şocant şi trist să vezi bisericile închise”, susține președintele PMP Caraș-Severin, care adresează un mesaj prim-ministrului, Ludovic Orban, în care se alătură practic numeroaselor voci care au cerut în ultimele zile să li se permit credincioșilor să meargă la biserică.

„Domnule prim-ministru, deschideți bisericile!

Orice creştin este mult mai puternic şi poate învinge orice teamă, dacă îl are pe Dumnezeu alături. Este şocant şi trist să vezi bisericile închise.

E adevărat că noul coronavirus se răspândeşte foarte repede, iar cei mai vulnerabili sunt cei de peste 65 de ani. Sunt de acord că aşa stau lucrurile, însă, măsurile pot fi luate în aşa fel încât aceste persoane să fie ferite. Nimeni nu vrea să se îmbolnăvească şi, prin urmare, dacă li se spune, oamenii vor respecta restricţiile, doar să li se lase bisericile deschise, ţinând cont de faptul că, pentru unii, acestea sunt tot ce au mai de preţ pentru a-şi hrăni sufletele. Preoţii pot să îşi stabilească un mod de lucru pentru a-şi proteja enoriaşii.

Biserica a rămas deschisă întotdeauna, chiar şi pentru păgânii ei şi, consider că, în această perioadă, cu atât mai mult, acestea ar trebui să funcţioneze. În aer liber sau, pur şi simplu, lumea să fie lăsată să intre în biserică, evident cu distanţarea socială necesară. Chiar şi doar câte cinci persoane să fie lăsate să se roage, să fie doar ei şi gândurile lor, doar ei şi Dumnezeu, în aceste lăcașuri de cult”, este apelul postat pe pagina sa de Facebook, de Ionuț Popovici.

Conform unor declarații făcute săptămâna aceasta de premierul Ludovic Orban, este posibil ca după 15 mai, să fie permisă oficierea slujbelor în aer liber, dar cu respectarea unor măsurile sanitare, precum purtarea de măști de către credincioși. O decizie finală nu a fost încă luată.

Suntem în curs de evaluare pentru fiecare restricție pe care am impus-o, și aferent a fiecărei măsuri de relaxare a restricțiilor. Se face o evaluare a riscului epidemiologic, evaluare care se face în baza a patru criterii principale.

În funcție de aceste evaluări luăm deciziile când se vor deschide activitățile. Deschiderea se va face gradual, relaxarea măsurilor de restricție va fi graduală, vom aștepta două săptămâni, practic vor fi etape de câte două săptămâni.

Vom face o evaluare extrem de riguroasă a efectelor relaxării pentru fiecare măsură și continuăm în funcție de evoluția epidemiei.

Cel mai probabil, oficierea slujbelor nu se vor face în spații închise, ci în afara bisericilor, în curte. Oricum vine vara și ele se vor putea organiza în bune condiții în afara bisericilor. Sigur, în condițiile de respectare a distanței fizice sanitare, cu portul măștii și cu alte reguli care vor fi impuse”, a precizat Orban.

foto: Facebook

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

6 Comentarii

 1. imoGen

  Eu sunt de părere că Popovici ar trebui să meargă să vadă cum arată cârpelile făcute de el și firma de casă a CJ în toamna anului trecut.
  Își bat joc de banii publici și apoi apar prin mediul online și fac pe moraliștii.

 2. patrunjel

  Dupa ce se deschid bisericile ,dupa doua luni vom vedea cate persoane sunt? Acuma plangem dupa ele , dar inainte de pandemie bisericile erau goale

 3. Queen

  Auu săracele biserici, au pierdut mulți bănuți. Când aud că românii au nevoie sa fie aproape de Dumnezeu îmi vine să înnebunesc! Păi cine vă oprește? Credeți că Dumnezeu e cu voi numai în biserici? Mergeți faceți pe pioșii, vă împărtășiți, plângeți sau ce naiba mai faceți pe acolo și când ieșiți o faptă bună nu faceți! 99.9% din acest popor incult merge la biserică că deh “, așa e frumos” , patetic!

 4. Queen

  Ăștia credincioși care nu lipsesc de la biserică nu o să se oprească niciodată dacă unui om ii este rău pe stradă și știu ce zic, dovedit! Așa că n-o mai ardeți cu bunătatea , lăsați ipocrizia !

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei