Ionesie Ghiorghioni, în fața Tribunalului Caraș-Severin: „E o făcătură”!

modelmic

Vice-președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Ionesie Ghiorghioni s-a prezentat astăzi în fața Tribunalului Caraș-Severin, având prima înfățișare în dosarul în care este judecat pentru trafic de influență. Deși Ghiorghioni a susținut că este nevinovat și că flagrantul în urma căruia a fost prins luând mită este o făcătură, reprezentanții Tribunalului Caraș-Severin au decis ca acesta să rămână pentru alte 30 de zile în arest preventiv. 

Ionesie Ghiorghioni a afirmat că flagrantul organizat chiar în biroul său de la Consiliul Județean a avut drept scop compromiterea lui Sorin Frunzăverde, la care reprezentanții DNA au descins două zile mai târziu.

Conform rechizitoriului întocmit de reprezentanții DNA, „în perioada 2013 – mai 2015, inculpatul Ghiorghioni Ionesie, în calitate de vicepreședinte al Consiliului Județean Caraș Severin, a pretins și primit de la un om de afaceri (martor denunțător) sumele de 230.000 lei şi 8.400 euro, reprezentând un procentaj de 10 % din valoarea unor contracte de utilitate publică (întreţinere a drumurilor) încheiate de societatea comercială administrată de către denunţător cu instituţia publică respectivă.

În schimbul sumelor menţionate, firma respectivă a fost favorizată de către inculpatul Gheorghioni Ionesie, prin atribuirea contractelor, prin efectuarea cu prioritate a plăților de către Direcția de Administrare a Patrimoniului Public și Privat – unitate din structura Consiliului Județean Caraș Severin și prin acceptarea și semnarea devizelor de lucrări de către funcționarii din cadrul aceleiași instituții.

Suma de 8.400 de euro a fost pretinsă și primită în mai multe tranșe de către inculpatul Ghiorghioni Ionesie, prin intermediul inculpatului Ghiorghioni Adrian Cosmin

Pentru ajutorul acordat, Ghiorghioni Adrian Cosmin, rudă a inculpatului, a primit de la soția omului de afaceri, ca folos propriu, o cameră foto cu diverse accesorii, în valoare de cca. 1.900 lei.

La data de 25 martie 2015, în baza unei noi înțelegeri infracționale convenite cu martorul denunțător, inculpatul a primit suma de 10.000 lei ca primă parte a procentului de 10% din încasările primite de firma omului de afaceri, pentru două contracte de deszăpezire încheiate în luna decembrie 2014.

Diferența de 20.000 lei a fost remisă inculpatului Ghiorghioni Ionesie la data de 12 mai 2015, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”.

Ionesie Ghiorghioni continuă să fie vice-președintele al forului județean cărășean, acesta nefiind încă suspendat din funcție de către prefectul județului. Motivul: încă nu a fost primită la Prefectură de la Tribunalul Timiș, înștiințarea oficială privind arestare sa preventivă. Decizia de a-l aresta pe Ghiorghioni pentru 30 de zile a fost luată de magistrații Tribunalului Timiș pe data de 13  mai.

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. satisfacutul

    Sa fie el sanatos! nu-i nici primul nici ultimul. Banii oricum nu-i mai recupereaza nimeni. A dus viata de mafiot greu. A mancat gras din carca fraierilor. Sa vedem finalitatea.

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei