Elevii reșițeni au militat astăzi pentru natură, de Ziua Mondială a Mediului!

modelmic

Cu prilejul Zilei Mondiale a Mediului, autoritățile care se ocupă cu protecția naturii la nivel de județ au organizat o acţiune de informare asupra importanţei colectării selective de deşeuri şi a reciclării acestora.

Sub genericul „Lumea pe care ne-o dorim”, activitatea derulată astăzi a reunit elevi de clasele I-IV în Centrul Civic al municipiului unde învățăceii au fost familiarizați cu ceea ce presupune reciclarea și colectarea selectivă a deșeurilor.

„Înarmați” cu pancarde care militează pentru protejarea naturii, micuții au avut ocazia și să învețe cum să reutilizeze obiectele cu care intra în contact zi de zi, și care ajung de cele mai multe ori la gunoi.

La activitate au participat elevi de la  Colegiul Naţional Mircea Eliade, Traian Lalescu şi Şcoala Gimnazială Mihai Peia.

„Astăzi am organizat, cu ocazia Zilei Internaționale a Mediului, o activitate cu elevi din diverse școli din Reșița. Vrem un mediu mai curat, mai sănătos, pentru că de noi depinde modul în care trăim. La activitate au participat elevi din clasele 1-4, pentru că educația trebuie să înceapă de la cei mici, ei transmit cel mai ușor și bine spre cei mari ce anume trebuie să facem pentru a avea un mediu înconjurător sănătos”, a explicat Mirela Ianoși, purtător de cuvânt al Agenției pentru Protecția Mediului Caraș-Severin.

Activitatea de astăzi a fost organizată de APM Caraș-Severin, în parteneriat cu RoRec, Garda de Mediu și autoritățile locale din municipiu.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157654007038685″]

Alexandra JURCA

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei