Întreaga comună Bozovici va beneficia de canalizare la jumătatea anului viitor

 

stoicu

 

În pofida pandemiei și a piedicilor puse peste tot, primarul comunei Bozovici, Adrian Stoicu, își continuă implementarea proiectelor cu finanțare europeană sau guvernamentală în beneficiul locuitorilor comunei.

„Am finalizat procedura la canalizare pe un proiect de un milion de euro, iar săptămâna viitoare semnăm contractul cu constructorul, ceea ce va permite introducerea rețelei de canalizare la jumătate din comună. Cealaltă jumătate este în lucru și este realizată în proporție de 70% cu finanțare prin PNDL. În 2 – 3 luni de zile, se încheie și lucrările la stația de epurare și vom da în funcțiune canalizarea pentru o jumătate din comună. Dacă toate lucrurile merg bine, anul viitor pe vremea asta toată comuna va beneficia de acest serviciu“ , precizat Adrian Stoicu.

În ceea ce privește alimentarea cu apă potabilă a locuitorilor comunei Bozovici, edilul a declarat: „Am rezolvat o problemă veche de peste 40 – 50 de ani, de când se tot chinuie primarii să introducă apă potabilă. Am reușit și de la jumătatea lunii trecute funcționăm la capacitate cu stația de tratare și potabilizare a apei. Încă suntem în teste, în probe, spălăm coloanele, reglăm aparatura din stație, dar suntem pe calea cea bună. Aducțiunea apei se face din barajul Tăria al Apelor Române. Ei gestionează acel baraj, noi doar cumpărăm apă de la ei. Din cei 3.000 de locuitori, aproape toți vor avea acces la acest serviciu“.

„Mai avem un proiect care nu știu dacă se va aproba, cu finanțare guvernamentală, care prevede o extindere a rețelei de apă către mănăstire și contoare electronice cu autocitire. Acesta este un proiect de viitor. După ce terminăm rețeaua de apă și canalizare vrem să montăm pe cheltuiala noastră branșamente identice în fața fiecărui imobil din localitate: cămin de apă, de canalizare precum și celelalte utilități. Nu am renunțat la proiectul de gaz, dar toate acestea mai durează“, a mai declarat primarul comunei Bozovici, Adrian Stoicu.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei