INEDIT! Prezentul industrial al Reșiței, în imagini

expozitie

Muzeul Banatului Montan din Reșița va găzdui joi, 1 iulie, vernisajul unei expoziții de fotografii, având ca temă industria reșițeană. Evenimentul este organizat cu ocazia marcării celor 250 de ani de foc nestins la Reșița și spre deosebire de expozițiile ce au avut loc în ultima perioadă, vor putea fi admirate fotografii care vor aduce în atenție nu trecutul, ci prezentul industriei reșițene. Vor fi expuse fotografii realizate pe parcursul acestui an aniversar în halele de producție ale companiilor UCM Reșița și TMK, precum și la centrala hidroelectrică Grebla.

Vor expune: Daniel Pușcău și cursanții clasei de artă fotografică ai Școlii Populare de Arte și Meserii „Ion Românu” Reșița: Alin Daniel Bugariu, Dariana Armanca, David Ghilea, Denis Elchescu, Denis Țară, Diana Ciorba, Doru Bănică, Ioana Bănică, Doru Goșnea, Karina Tincul, Oana Florea, Petru Dragomir, Răzvan Ciuvelic, Simona Hurduzeu, Victor Ghițescu.

Ne-am propus să realizăm această expoziție din dorința de a arăta reșițenilor ce se întâmplă dincolo de porțile uzinelor din Reșița. Ce se întâmplă acum, în anul 2021, să arătăm că «focul» este încă »nestins», că încă se muncește, că încă se poate. Mulțumim domnilor: Romulus Ioan (TMK), Cosmin Ursoniu (UCM Reșița), Ciprian Dragomir (CEZ Group), care ne-au permis accesul în secțiile de producție, primarului Ioan Popa, gazdei acestui eveniment Flavius Bozu (Muzeul Banatului Montan), doamnei Mariana Dănescu și domnului Moise Constantin (Școala Populară de Artă Ion Românu) și îi invităm la expoziție pe toți cei interesați de prezentul industrial al Reșiței și pe cei pasionați de fotografie”, precizează Daniel Pușcău, inițiatorul expoziției.

Vor vorbi în deschiderea vernisajului reprezentanții societăților implicate în acest proiect, primarul Reșiței, Ioan Popa și Flavian Savescu, artist fotograf distins cu Excelență FIAP în rang de bronz (EFIAP/B).

Vernisajul expoziției „Foc nestins. Azi, la 250 de ani de industrie” va avea loc joi, 1 iulie, de la ora 17:00, la Muzeul Banatului Montan din Reșița.

ac819ab1-5bd7-46aa-8bef-ab5fb0a3fb4b

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei