Începe al doilea mandat cu „brio”! Miclău a semnat un contract în valoare de 2 milioane de euro!

m

Început de mandat cu „brio” la Băile Herculane unde primarul reales, Cristian Miclău, a semnat chiar în debutul noului mandat un contract de finanțare în valoare de peste 2 milioane de euro pentru reabilitarea, modernizarea și dotarea Vilei Elisabeta, clădire cu o bogată încărcătură istorică, ce va deveni un important centru cultural al orașului stațiune din Valea Cernei.

Vila Elisabeta, fosta Vilă Sissi, unde a stat împărăteasa, va găzdui și casa orășenească de cultură, acolo va fi și un mic muzeu, adică se va consolida, se va restaura, dota și amenaja ca și casă de cultură și în incintă se vor desfășura activități culturale. Așteptam de mult semnarea acestui contract. Au fost depuse o serie de clarificări la care noi am răspuns în termenul solicitat și astăzi am semnat și trebuie să scoatem proiectarea cu execuția la licitație, iar după ce se va desemna un câștigător, vor începe și lucrările de reabilitare”, a declarat pentru Reper24 primarul orașului Băile Herculane, Cristian Miclău.

 

 

viila e

 

Vila a fost construită în anul 1875 de către administratorul stațiunii Băile Herculane, Carol Tatarczy, cetățean de origine macedo-română nespus de dedicat comunității.

În zilele însorite de primăvară ale anului 1887, împărăteasa Elisabeta (Sissi) a Imperiului Habsburgic ajunge la această vilă. Aici, își va petrece câteva zile minunate, legând o iubire puternică cu împrejurimile locului.

În anul 1948 Vila Elisabeta a găzduit Biblioteca orășenească „Nicolae Stoica de Hațeg” și Casa de Cultură a orașului. Clădirea monument istoric este amplasată în centrul vechi al orașului stațiune din Valea Cernei.

120593504_854652448274401_3536966343001474780_o

Lorena POENARU 

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei