„Guvernul Cîțu trebuie demis“ – afirmă deputatul PSD Marius Damian

1a

Într-o declarație politică făcută de la tribuna Camerei Deputaților, parlamentarul de Caraș-Severin, Marius Damian a criticat dur actualul executiv despre care spune că e „lipsit de transparență“, că aduce „austeritate și tăieri“, iar despre restructurări afirmă că planul guvernanților este doar acela de a concedia masiv oameni:

Domnule președinte de ședință, stimați colegi,

Culoarea politică i-a orbit pe actualii guvernanți, uitând astfel de interesul față de cetățeni și de țară, axându-se pe interese proprii și profitând de puterea ce le-a fost încredințată chiar de cetățenii pe care i-au uitat. Românilor li s-au promis multe de coaliția de guvernare PNL, USR-Plus și UDMR în momentul în care depuneau jurământul prin care luau asupra lor nevoile acestei țări. Se promiteau reforme importante în domenii precum sănătatea, educația, reforme importante în marile sisteme publice, dar și faptul că vor folosi eficient fondurile europene.

Ce fac de fapt: au deturnat Planul Național de Redresare și Reziliență către clientela de partid. Nu avut bunul simț nici măcar să îl prezinte în Plenul Parlamentului sau românilor, pentru că știau că de fapt acest plan nu va ajuta și dezvolta România, ci va aduce în schimb austeritate și tăieri. Lipsa transparenței dovedește încă o dată ca interesele proprii sunt în prim plan. Într-un final, a fost publicat și ne-am dat seama cu toții de ce nu l-au făcut public mai devreme. Sunt trecute firmele private care vor primi bani prin PNRR, precum cele aproape 600 de milioane de euro alocate domeniului energiei, care vor putea fi accesați în urma unei asocieri formate din producătorul de gaze Romgaz și compania privată GSP Power.

A mai reușit acest Guvern să nimicească educația pe durata pandemiei! Mă întreb dacă guvernanții noștri știu ce înseamnă un copil fără educație, le spun eu domniilor lor! Un copil căruia i s-a răpit educația, i s-a răpit viitorul! Guvernul Cîțu restructurează companiile statului! Și prin restructurare mă refer la faptul că vor da sute de oameni afară! În planul lor de concedieri masive se afla Tarom, Metrorex, CFR, ICR și nu numai.

Au nenorocit HoReCa! Printre urletele de disperare a mii de oameni, care au fost amăgiți cu tot felul de promisiuni printr-o ordonanță care promitea ajutoare drept despăgubiri pentru scăderea activității din 2020 sau mai bine spus inexistența vreunei activități din cauza măsurilor impuse de către Guvern, ulterior venind cu o altă OUG care scade drastic ajutoarele către HoReCa. Suma de 2,5 miliarde de lei (500 mil. euro) s-a transformat în suma de 1 miliard de lei și aceștia cu întârzierile de rigoare.
Mă întreb cu stupoare oare ce măsuri mai au de gând să ia guvernanții și sper ca România să nu mai fie condusă de acest Guvern foarte mult timp, spre binele tuturor!

Vă mulțumesc!

Deputat Romulus-Marius DAMIAN

Circumscripția electorală nr.11 Caraș-Severin“

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei