Gheorghe Românu, revocat din funcția de primar al Aninei de către prefectul Gâfu!

Gheorghe Romanu revocat

Prefectul județului Caraș-Severin, Cristian Gâfu, și-a făcut datoria și a emis astăzi ordinul de revocare din funcția de primar al orașului Anina a inginerului Gheorghe Românu, edilul ales de comunitate la scrutinul din 27 septembrie 2020.

Așa cum se știe, decizia definitivă a instanței supreme, pronunțată în ședința publică din 17 martie, a dat dreptate Agenției Naționale de Integritate, instituție care l-a acuzat de incompatibilitate pe Românu, efectul fiind organizarea de noi alegeri, în viitorul apropiat, pentru desemnarea unui nou primar al orașului Anina.

„Și dacă va fi să plec, am să o fac cu fruntea sus!“ – Gheorghe Românu, primarul orașului Anina

Contactat de Reper 24, la momentul aflării deciziei Înaltei Curți de Casație și Justiție din România, primarul Gheorghe Românu a declarat la acel moment:

„Am fost președintele Consiliului de părinți pe liceu, având doi copii în liceu. Am fost nominalizat acolo înainte de a fi primar și mi s-a păstrat statutul mai apoi. În 2014 mi s-a făcut reclamație și atunci au schimbat și legea care a obligat primarii să facă parte din consilii de administrație, neplătit.

Nu știu exact ce voi face acum, mai vedem. Oricum nu plec de mâine cum vor ei.

Și dacă va fi să plec, am să o fac cu fruntea sus!”. 

Ordinul emis de Instituția Prefectului din județul Caraș-Severin poate fi atacat de Românu în termen de 10 zile. Atribuțiile edilului-șef vor fi preluate până la organizarea alegerilor de viceprimarul Daniel Danu. Între timp, fostul viceprimar și co-echipier  al lui Românu, Dorinel Ungureanu, își pregătește cu sârg temele, după ce în toamnă a pierdut la limită alegerile de la Anina. De-acum calea-i este liberă!

Sergiu TABAN

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei