Garda de Mediu a luat măsuri! Amendați și obligați să igienizeze zona unde au aruncat resturile animale!

amenda

După ce agentul economic de lângă Bocșa care se ocupă cu producerea mezelurilor și a prelucrării cărnii de pasăre a fost amendat de către DSV, a venit și rândul celor de la Garda de Mediu să ia măsuri.

Tone de oase și rămășițe rămase nefolosite de producător în abatoarele proprii au fost aruncate pe un fond de vânătoare din zona Bocșa-Doclin, imaginile cu resturile animale postate de locuitorii revoltați, ajungând la autoritățile locale din comuna Doclin, dar și la prefectul județului.

Cei în măsură să impună igienizarea locului, dar și să sancționeze societatea responsabilă, au ajuns în cele din urmă în teren.

Ca urmare a sesizărilor cu privire la abandonarea de deșeuri animaliere din zona Bocșa-Biniș-Doclin, Comisariatul Județean Caraș-Severin al GNM s-a autosesizat și o echipă de comisari a verificat în teren cele sesizate. La data controlului s-a constatat că pe un teren aflat în extravilanul comunei Doclin, în aria Fondului de Vânătoare nr.72 Berzovia-Ocna, situat în județul Caraș-Severin, au fost depuse deșeuri animale (subproduse din tranșări – oase de pui), rezultate în urma prelucrării cărnii de pasăre, direct pe sol în locuri neorganizate și neautorizate în acest scop”, a precizat într-un comunicat de presă comisarul șef al Gărzii de Mediu CS, Maria Senina Dreve.

Operatorul economic și administratorul fondului forestier unde au fost depuse resturile de pui s-au ales cu câte o amendă în valoare de 4.000 de lei.

Ca urmare a celor constatate au fost aplicate următoarele sancțiuni contravenționale: Operatorului economic ce a vândut oasele de pui: conform OG 24/2016, art.72, lit.c, amendă în valoare de 4000 lei și conform OUG 195/2005, art. 94, al(3), pct.1, avertisment; Administratorului Fondului de Vânătoare- conform OG 24/2016, art.72, lit.c, amendă în valoare de 4000 lei”, a mai precizat comisar șef Senina Dreve.

De asemenea, prin actul de control încheiat, au fost impuse măsuri de remediere cu termene limită de conformare, urmând a se verifica respectarea măsurilor impuse.

Pe adresa redacției au venit imagini din teren care arată că cei sancționați au igienizat zona, deșeurile fiind depozitate în mai multe puncte din zona Bocșa-Doclin.

17b7cdba-6632-4349-a244-211eeafab2a3

94748761_537190470566262_6982755265741324288_n

Lorena POENARU

 

 

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Petrica

    Decât sa dea 9000 de lei săptămânal la incinerator in Ungaria, mai bine arunca deșeurile in mijlocul naturii pentru 4000 de lei la câțiva ani! Asta e corupția din România!

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei