GÂNDIRE AFORISTICĂ (39)

modelmic

Inconştientul omului ştie mult mai multe decât conştientul lui. De aceea, gelos si prudent, conştientul îl cenzurează sever.

#####

GRĂDINA BOTANICĂ SI GARA DE NORD

5

O sihăstrie a cugetării, chiar fără rezultate spectaculoase, este de preferat corului ideilor comune.

#####

Homer: vorba-i zboară, iar scrisul nu îl vede. Si totuşi a rămas o referinţă. Beethoven şi Borges, surd, respectiv orb spre finalul vieţii, şi-au continuat exprimarea. Doamne, fereşte-ne de muţenia spirituală! Tragedie este zdrobirea degetelor pianistului Andrei (Passacaglia, Titus Popovici).

#####

“Lasă neantul în pace, dacă nu vrei să-ţi arate prăpastiile lui.” Constantin Noica. Necazul e că nu ne lasă neantul pe noi. Martori ademeniţi de neant: Eminescu, Cioran, Nietzsche, van Gogh, Hemingway, Esenin, Pound şi alţii.

#####

INVERS PROPORTIONALSTE

5

Sfertodoctul – ubicuitar;

Semidoctul – la televizor;

Doctul – aproape nicăieri.

#####

Octavian Apahideanu

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

 1. Nuti Getia

  Iar competenta constienta a competentei inconstiente : “Stiu ca stiu si stiu cum sa expilc ce stiu”. – Ideal !
  De multe ori insa, stiu ca stiu, dar nu stiu cum sa explic ce stiu ! :)
  Multumim domnului Octavian Apahideanu ! Tuturor, o duminica de Rusalii linistita !

  1. Octavian Apahideanu

   Plecăciune, stimată doamnă și mulțumesc atenției dumneavoastră, jocului de cuvinte și rafinatei întoarceri de situație. À propos de textul dumneavoastră de observație sagace “De multe ori însă, știu că știu, dar nu știu cum să explic ce știu!” îmi amintesc cum mă ocăra învățătorul meu cel mai pitoresc: “Mă, tu ești bnrânză bună în burduf de câne!” :)
   Zile cu conținut, vă doresc!

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei