Fuziunea, singura șansă pentru „Eftimie Murgu”! Ministrul pentru Dialog Social a tranșat situația universității reșițene

modelmic

 

Prezent la ședința Comisiei de Dialog Social, ministrul Liviu Marian Pop a anunțat că singura variantă de supraviețuire a instituției reșițene de învățământ superior este fuziunea cu Universitatea de Vest din Timișoara.

Cele mai arzătoare probleme de natură socio-economică ale județului au fost prezentate vineri ministrului pentru Dialog Social de către membrii comisiei județene, în cadrul unei ședințe care a avut loc la Palatul Administrativ, în prezența a câtorva dintre parlamentarii cărășeni. Pentru că situația complicată a universității reșițene este una fără ieșire în lipsa sprijinului de la centru, la întâlnire au fost invitați și reprezentanți ai UEM.

„Este un strigăt de disperare din partea noastră. Deși am redus cheltuielile drastic, fondurile nu ne sunt suficiente, iar angajații nu și-au primit salariile de două luni. Am primit în fiecare an ajutor de la minister, dar anul acesta, având în vedere că nu mai avem nici un student cu taxă, avem nevoie de și mai mult sprijin. Situația este disperată, avem 172 de angajați care de două luni nu și-au primit banii, sunt oameni care au familie, copii, cheltuieli, rate la bancă”, a precizat Doina Frunzăverde, rectorul universității.

Spre dezamăgirea celor care încă mai sperau ca singura instituție de învățământ superior din județ să rămână de sine stătăroare, ministrul pentru Dialog Social a explicat tranșant că singura soluție este fuziunea, aplicată cu succes și în cazul altor universități mici.

12176279_10205270477987094_1277868511_o

 „Eu vă spun din start, sincer și deschis: singura șansă este fuziunea! Chiar dacă alocăm acum bani pentru salarii, salvăm universitatea și anul acesta, însă pe viitor nu este o soluție. Acest ajutor ar veni doar ca o plomb. Dacă nu modificam Ordonanţa nr. 21, în iunie 2012, universitatea din Reşiţa era desfiinţată la această oră. Am dat acea ordonanţă, deoarece clasificarea universităţilor din România a fost făcută după ureche. Am dat la vremea respectivă finanţare mai multor universităţi care erau predispuse la închidere în maximum doi ani. Singura universitate care s-a comasat a fost cea din Baia Mare, care a făcut fuziunea cu cea din Cluj şi care astăzi nu are nici o problemă. Vă repet că singura şansă a Universității Eftimie Murgu este fuziunea”, a precizat Liviu Marian Pop.

 

Diana RADU

 

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Titrat cu acte in regula

    Mai tov.Pop, cine dracu te-a numit pe tine ministru, a plecat deja,deci esti un impostor, sindicalistule, du-te si lasa pe altii !Fa lectii de latina cu silva !Iar cei de langa tine, chiar ca-ti seamana!Un securist si un (viitor) terminat politician!

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei