Frunzăverde și Ghiorghioni, în așteptarea sentinței Curții de Apel Timișoara!

modelmic

Sorin Frunzăverde și Ionesie Ghiorghioni vor afla nu peste mult timp sentința în cazul „Voturi pentru Iohannis”, Curtea de Apel Timișoara rămânând astăzi în pronunțare în dosarul în care cei doi foști conducători ai Consiliului Județean Caraș-Severin sunt acuzați de fapte de corupție. 

La Curtea de Apel Timișoara s-a derulat astăzi ultimul termen de judecată în acest dosar, în prima instanță Sorin Frunzăverde fiind condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru folosirea influenței în vederea obținerii unui folos necuvenit.

De cealaltă parte, Ionesie Ghiorghioni a fost condamnat în primă instanță la trei ani și două luni de închisoare cu executare pentru folosirea influenţei în vederea obţinerii unui folos necuvenit, dar și pentru săvârşirea infracţiunilor de influenţare a declaraţiilor, fals intelectual și uz de fals.

Avocații apărării au cerut astăzi în continuare achitarea ambilor inculpați pentru infracțiunea referitor la alegerile privind turul doi de scrutin pentru alegerea președintelui României. De asemenea, pentru inculpatul Ghiorghioni am cerut ca pentru a doua infracțiune referitoare la accidentul rutier produs în 18 noiembrie 2014 să se diminueze mult cuantumul pedepsei precum și o schimbare de încadrare juridică”, a precizat pentru Reper 24, Cosmin Bolosin, avocatul lui Ionesie Ghiorghioni.

Înainte de pledoariile finale ale avocaților, s-a stabilit și de către cine au fost făcute înregistrările ambientale și cele telefonice, aduse ca probe în acest dosar, cele mai multe dintre acestea fiind realizate de către SRI.

Instanța a rămas în pronunțare, urmând ca decizia judecătorilor să fie anunțată astăzi sau cel târziu în termen de 15 zile.

Diana RADU

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei