Fosta platformă Mociur, viitorul centru al Reșiței! În ce stadiu este proiectul CEETRUS?

ceetrus

Zona viitorului mall ce va fi ridicat la Reșița de către CEETRUS, pe fosta platformă industrială Mociur, se va transforma peste câțiva ani în noul centru al municipiului de pe Bârzava, a afirmat Tatian Diaconu, CEO al companiei, în cadrul unei emisiuni realizate de Urbanize Hub. Diaconu a vorbit și despre când preconizează că vor începe lucrările la Reșița și despre cum vede el viitoarea investiție.

Cred că mallurile au evoluat sau parte din nou le-am făcut să evolueze. Ce este astăzi la Iași de exemplu, în Iulius, este un hub social. Ideea de mall inițial avea legătură exclusiv cu retail și cu modalitatea în care poți să vinzi un produs. Acum este un loc de întâlnire, de viață, în care dincolo de funcțiunea aceasta de retail apar și alte funcțiuni sociale. Găsim deseori funcțiuni ale primăriilor, locuri unde se poate face un pașaport, în care se poate schimba permisul de conducere, găsim deja anumite funcțiuni în care oamenii fac educație și entertainment. De asta spun că ideea de mall și ce vrem să fie și la Reșița și ce credem noi că este viitorul acestei industrii, merge mult mai mult în ideea de loc de întâlnire, loc social sau social hub.

La Reșița, vorbim de 40 de hectare la care lucrăm, la care se mai adaugă încă 20 de hectare aflate în proprietatea Primăriei, și rezultatul la sfârșit, undeva probabil în 10-15 ani, ar trebui să fie noul centru al orașului. Și nu este o exprimare arogantă când spun noul centru al orașului, pentru că cele două parcele sunt geografic în centrul orașului și practic unesc cele două părți, orașul vechi și cel nou. Și atunci, această urbanizare a celor 60 de hectare înseamnă că noul centru al orașului va fi localizat și va fi și din punct de vedere funcțional acolo.

Probabil că o să începem cu partea de retail dintr-un motiv foarte simplu:există o nevoie reală, oamenii își doresc mall. Dar sperăm să fie în paralel sau să urmeze imediat și componenta de aquapark pe care am prevăzut-o și am vrea să începem cât se poate de repede cu zona rezidențială.

Deocamdată suntem în partea de PUZ, care ar trebui să ajungă la sfârșitul procesului de autorizare undeva la finalul anului și așteptăm să atacăm faimoasele drumuri. La Reșița sunt peste 2 km de drumuri de realizat, sunt 3 poduri peste Bârzava și doar după aceea o să mergem la mall”, a explicat Tatian Diaconu.

CEO-ul CEETRUS a reamintit că principalul motiv care l-a făcut să investească în Reșița îl reprezintă insistenta primarului Ioan Popa.

Este mult mai ușor să construiești și să faci un proiect care să aibă toate cifrele aliniate, la Iași, Cluj, București, Brașov, și devine mult mai complicat în momentul în care te dirijezi către orașe mai mici, pentru că este o chestiune matematică: populația generează o putere de cumpărare, puterea de cumpărare se transferă în modalitatea în care investitorul își recuperează investiția. (…)

Dar dacă administrația locală își dorește să schimbe fața orașului, dar aș spune că își dorește așa, cu transpirație amestecată cu sânge curgând pe față, atunci să facă apel la investitori, pentru că dacă noi am mers la Reșița nu am mers făcând o listă de 10 orașe în care Reșița era pe primul loc, am mers la Reșița pentru că acolo există un primar nebun care a venit după noi și ne-a invitat să îl ajutăm să schimbe orașul”, a adăugat Tatian Diaconu.

Masterplanul Ceetrus pentru Reșita, presupune o dezvoltare în patru etape, după cum urmează:

  • Faza 1: Shopping Mall (35.000 m2 GLA);
  • Faza 2: Retail diy (9.000 m2 GLA), Aquapark pe o suprafață de 4 hectare (bazine interioare și exterioare, tobogane și servicii de welness cu o capacitate pentru o audiență de 700 de persoane în interior), Hotel (11.700 m2 și 150 de camere);
  • Faza 3: Office (4.000 m2 GLA);
  • Faza 4: Hotel (150 camere).

Ceetrus Resita (8)Ceetrus Resita (7)Ceetrus - Resita

foto: masterplanul prezentat de Ceetrus în toamna anului trecut la Reșița

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Julieta

    In 10-15 ani?Pana atunci Resita va ajunge ca Anina.Depopularea va fi accelerata si de cresterea taxelor si impozitelor iar ”noul oras” va merge pe urmele celui din Anina.E laudabila ”nebunia” primarului dar nu este suficient doar un vis.

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei