Fenomenul vandalizării autobuzelor TUR din Reșița, de nestăvilit!

modelmic

Un nou act de vandalism tulbură liniștea transportului public reșițean! Geamul unui autobuz al societății TUR din Reșița, care asigura transportul public pe relația Marginea – Centrul Civic, a fost spart aseară, în jurul orei 22:50, la intrarea în pasajul TMK din municipiu, mijlocul de transport circulând din direcția Universalul Vechi – Muncitoresc.

Este al patrulea incident în doar un an de zile, în care tineri certați cu normalitatea și bunul simț atacă mijloacele de transport în comun ale TUR-ului. Dacă până acum, Poliția Locală a reușit să descopere o parte din autorii celor ce produc pagube administrației locale, iată că, din nou, acest serviciu al Primăriei Reșița trebuie să răspundă nevoilor urbei și să depisteze răufăcătorii din zona Universalul Vechi, care în loc să bată mingea pe maidane ori în curte, au descoperit o nouă pasiune: să ia la țintă geamurile autobuzelor din oraș.

În afara faptului că acest autobuz nu mai poate circula pe drumurile publice până la schimbarea gemului spart, operațiune care va însemna mai multe săptămâni de la comandă și până la asamblarea lui,  paguba efectivă suferită de societatea Transport Urban Reșița, care este finanțată din bugetul nostru, al reșițenilor, se ridică la aproximativ 1.000 de euro, după cum ne transmite managerul TUR, Daniel Jurubescu.

Acesta consideră că măsurile luate de Poliția și Primăria Reșița ar trebuie să fie de această dată foarte serioase, pentru ca acest fenomen să nu devină unul obișnuit în municipiu.  „Vom depune plângere la Poliție și sperăm să fie soluționat acest caz, chiar dacă până acum, din cele patru incidente care au avut loc, au fost descoperiți doar într-un singur caz autorii vandalizării. Ne plângem că nu avem transport, că nu avem climă, că e cald, că e înghesuială și suntem tot timpul nemulțumiți în raport cu transportul public, dar dacă noi cetățenii distrugem ceea ce avem și este al nostru, ne merităm soarta. Chiar nu se poate așa ceva! Este al patrulea geam spart în mai puțin de un an! Să ne oprim din transport când se lasă seara, să montăm un policarbonat în loc de geam? Trăim totuși într-o țară civilizată sau cel puțin așa avem pretenția! Voi solicita introducerea unui sistem de camere de luat vederi în zona pasajului TMK. Autobuzul acesta nu este un autoturism Dacia să îi putem schimba parbrizul în două zile. Achiziția geamului lateral spart, pe care trebuie să-l comandăm din străinătate, prin urmare aducerea acestui geam la Reșița durează săptămâni întregi, iar în acest timp, în care au început școlile iar cetățenii s-au întors din concedii, să scoatem de pe traseu un autobuz este o problemă, în condițiile în care nu avem o flotă de sute de autobuze!“, atrage atenția conducătorul societății de Transport Urban din Reșița, Daniel Jurubescu.

Din păcate, camerele de luat vederi nu au surprins figurile sau siluetele celui sau celor ce au recurs la actul de vandalism din zona pasajului TMK.

Cei care îi cunosc sau dețin informații despre autorii actului de vandalism, în urma căruia un geam al unui autobuz a fost spart aseară în zona pasajului CSR – TMK, sunt rugați să sune la numărul de telefon al Poliției Reșița sau la Poliția Locală Reșița – 0255226515, pentru ca astfel de cetățeni iresponsabili să fie trași la răspundere pentru pagubele produse acestor autobuze, care ne deservesc pe noi, cetățenii Reșiței.

Sergiu TABAN

 


Daca ați fost martorii unui eveniment sau ai unei situații neobișnuite care ar putea deveni subiect de știre, contactați-ne la redactie@reper24.ro, pe contul nostru de Facebook sau pe WhatsApp la nr. 0747 081 224


Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei