Borcean vrea instalații noi pentru sărbătorile de iarnă! În ton cu Centenarul! „Este o investiție prea mare”, se opun social-democrații!

modelmic

Un proiect de hotărâre privind achiziționarea de instalații noi pentru sărbătorile de iarnă, inițiat de primarul municipiului Caransebeș, Felix Borcean, s-a lovit ieri de opoziția consilierilor social-democrați. Propunerea edilului vizează marcarea sărbătorilor de iarnă în comun cu celebrarea Marii Uniri, prin cumpărarea și amplasarea în mai multe zone ale orașului de diverse decorațiuni festive. Investiția se ridică la aproximativ 500.000 de lei.

Conform proiectului, iluminatul festiv se va concentra pe axa est-vest și va căuta să aibă o continuitate și complementaritate în marcarea celor două evenimente. Zonele propuse pentru amplasarea noilor decorațiuni sunt: viaduct Balta Sărată, pod peste Sebeș, parc Primăria municipiului Caransebeș, zona verde situată între biserica romano-catolică și complex comercial Mol, zona pietonală situată între catedrala ortodoxă și platforma din fața Casei de Cultură, parc Dragalina, strada Nicolae Bălcescu, pod peste Timiș.

Bugetul municipiului Caransebeș este un buget sărac și avem atâtea de făcut la școli sau la străzi sau în alte părți și din câte știu eu la SPIR există foarte multe ghirlande din acelea de iarnă care se pot refolosi. Nu este oportun să investim 110.000 de euro în aceste ghirlande de iarnă, chiar dacă este Centenarul. Putem investi mult mai puțin, iar banii ăștia să îi băgăm în altă parte”, și-a arătat opoziția față de propunerea edilului, social-democratul Florin Bogdea, care a votat împotriva proiectului, alături de colegii săi din PSD. Asta, deși anterior, social-democrații au votat fără nici o obiecție rectificarea bugetului local al municipiului Caransebeș, rectificare în care era prevăzută și suma necesară pentru investiția în iluminatul festiv.

Este greu de intrat peste ei, pentru că ei când vin cu câte o lecție învățată de la partid. Este mai greu să le explici faptul că fiind Anul Centenarului, ne-am gândit să creăm o atmosferă festivă particularizată pentru municipiul Caransebeș, în sensul că vor fi instalații cu o simbolistică aparte, în genul ii românești, stema Primăriei, culorile naționale, lucruri care nu au existat și care sunt specifice unei astfel de sărbători. De aceea am insistat foarte mult”, a explicat la terminarea ședinței primarul Felix Borcean.

Conform edilului, inițial proiectul avea o valoare mai mare, dar suma alocată pentru achiziționare de decorațiuni a fost redusă având în vedere bugetul destul de mic al municipiului Caransebeș.

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei