Felix Borcean, edilul Caransebeșului, a mai păgubit Primăria de 150 de mii de lei

a

UPDATE: Imediat după apariția articolului, am fost contactați din nou de edilul din Caransebeș care afirmă că suma de 150 de mii de lei, este exagerată și departe de realitate. O fi, nu spunem nu, cu toate că zilele trecute nu a infirmat-o.

Oricum, am mai aflat că s-a răzgândit și în ceea ce privește dezinsecția cu forțe proprii. Firma Deraton va sosi mâine la Primăria din Caransebeș pentru…..ați ghicit, pentru a încheia un nou contract de dezinsecția a orașului. Mă întreb: vor trebui să mai aștepte un an pentru plată sau acum vor cere banii în avans?

……………………………………………………………..

De când a pierdut sprijinul PNL ca edil al municipiului Caransebeș, Felix Borcean e în luptă cu toată lumea: cu puterea, cu opoziția, cu cetățenii, cu spitalul, cu bugetul. Ba dacă stau bine să mă gândesc e într-o luptă permanentă și cu el însuși.

Un caz simplu, banal poate, l-a adus din nou în lumina nefastă a reflectoarelor presei cărășene. Anul trecut, în vară, municipalitatea a solicitat unei firme private, DERATON, efectuarea unei dezinsecții la nivelul municipiului de pe Timiș și Sebeș. Contractul a fost semnat de către viceprimar pentru că edilul era în concediu, după cum spune chiar domnia sa:

Au semnat contractul chiar înainte de a reveni eu la lucru. Le-am spus de atunci, ați semnat, vă asumați. Nu mă amestecați pe mine că eu nu sunt de acord“ – a precizat pentru Reper 24, Felix Borcean. Motivul invocat de primar era faptul că era deja luna august și o dezinsecție eficientă se face în primăvară și nu în acea perioadă a anului.

Dar contractul odată semnat a determinat firma să-și facă datoria, mai exact dezinsecție aeriană și la sol a municipiului Caransebeș. Lucrarea odată executată, trebuia plătită. Din păcate, Felix Borcean a „uitat“ că are și această obligație, ceea ce a determinat firma executantă, cu sediul în Timișoara, să acționeze municipalitatea în judecată pentru recuperarea prejudiciului, în valoare de aproximativ 60 – 70 de mii de lei.

Timp de aproape un an Primăria nu a plătit, procesul s-a încheiat cu sentință definitivă și obligatorie, iar edilul este bun de plată. Pardon, Primăria este bună de plată și asta de urgență pentru că altfel se va pune sechestru pe bunurile acesteia. Atâta doar că în loc de 60 – 70 de mii de lei, municipalitatea va trebui să achite acum 150 de mii de lei, adică dublu, sau altfel spus de două ori deratizarea.

Plata se va face cu siguranță pentru că unde-i lege, nu-i tocmeală. Atâta doar că cetățenii municipiului vor rămâne anul acesta și fără bani și cu mușcături mai multe, sau….mai scumpe de la țânțarii care continuă să-și facă de cap prin cartierele orașului. Edilul vrea să facă dezinsecția anul acesta cu forțe proprii primăriei. Întrebarea e când, pentru că primăvara a trecut și chiar domnia sa ne spunea că vara nu mai are rost să faci dezinsecție. Și cu ce bani, pentru că instanța îl obligă să plătească o sumă considerabil mai mare care, în condiții normale, i-ar fi ajuns pentru o dezinsecție profesionistă pe doi ani.

Se spune că unde nu-i cap, e vai de picioare. În cazul nostru, unde nu e interes pentru cetățean, e vai de bugetul Primăriei. Oare Curtea de Conturi ce are de spus? Întreb și eu, nu dau cu parul și nici nu ameninț cu…țânțarul.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei