Fără majorări la Reșița! Taxele și impozitele pe 2020 rămân neschimbate față de 2019!

modelmic

 

Taxele și impozitele pe anul 2020 vor rămâne aceleași ca în anul 2019, s-a decis în ultima ședință ordinară a Consiliului Local Reșița din anul 2019. Acestea au fost majorate în urmă cu un an, spre marea nemulțumire a majorității reșițenilor.

Taxele și impozitele pe 2020 rămân neschimbate față de 2019. Am avut un an bun, un an cu încasări foarte bune, drept dovadă că am și reușit, în ciuda constrângerilor care au venit pe partea de Guven și Minister de Finanțe, am reușit totuși să facem câteva investiții în oraș. Sper să menținem același trend și în 2020”, a precizat primarul Ioan Popa.

Astfel, impozitul plătit de persoanele fizice pentru clădirile rezidenţiale va fi, la fel ca în 2019, de 0,15% din valoarea impozabilă a imobilului. În cazul clădirilor nerezidențiale aflate în proprietate persoanelor fizice, impozitul va fi de 1% din valoarea impozabilă a clădirii. Tot 1% se aplică şi persoanelor juridice, în cazul clădirilor nerezidenţiale, respectiv 0,2% în cazul celor rezidenţiale.

De menționat totuși, că în cazul persoanelor juridice care nu au efectuat nicio evaluare în ultimii trei ani anteriori anului fiscal de referință, impozitul pe clădiri se stabilește în cotă de 5% din valoarea impozabilă a clădirii.

Plata impozitelor pe clădiri se poate face în două rate egale, una având scadenţa la 31 martie, cealaltă la 30 septembrie. Pentru plata cu anticipație până la 31 martie a impozitelor, se acordă și anul acesta o bonificație de 10%.

De asemenea, se acordă scutire de la plata impozitului pe clădirile de domiciliu contribuabililor persoane fizice care au executat în anul 2019, pe cheltuiala lor, lucrări de îmbunătățire a performaței energetice a clădirii respective.

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. zero

    “Astfel, impozitul plătit de persoanele fizice pentru clădirile rezidenţiale va fi, la fel ca în 2019, de 0,15% din valoarea impozabilă a imobilului. În cazul clădirilor nerezidențiale aflate în proprietate persoanelor fizice, impozitul va fi de 1% din valoarea impozabilă a clădirii.”

    Hoţie!
    Adică, dacă pleci cumva la muncă cu reşedinţa în Italia, în loc de 0,15% te va taxa tăiţelu’ & de aproape 7 ori mai mult (1% din valoarea impozabilă), cu o majorare de 700%.
    Iar ca persoană juridică te va jefui cu 5% din valoarea impozabilă, ca şi cand imobilul tău va trece după 20 de ani în proprietatea hoţilor “liberali”.

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei