„Facem pași siguri spre alimentarea cu gaz a comunei Mehadia“, afirmă edilul Petru Bardac

2

Una dintre promisiunile electorale pe care s-a marșat puternic în campania din toamna anului trecut, de la parlamentare, a fost aceea de alimentare cu gaz metan a tuturor localităților din Caraș-Severin. Au fost desigur și altele, dar aceasta a fost cel mai des folosită de către candidați. Odată ajunși la putere se pare că vorba românului cu „socoteala de-acasă ce nu se potrivește cu cea din târg“ are valoare practică. Proiectul nu e cuprins în, celebrul de-acum, Program Național de Redresare și Reziliență. Nu se știe dacă va putea fi finanțat cu fonduri europene prin POIM, Programul Operațional de Infrastructură Mare.

Cu toate acestea, mai toți primarii încearcă să țină pasul cu toate documentele necesare, avizele și studiile necesare, pentru a fi pregătiți să înceapă lucrările cât mai curând. Este și cazul comunei Mehadia din Caraș-Severin, comună ce va fi tranzitată de magistrala de gaz metan. Primarul localității, Petru Bardac, este încrezător că lucrurile vor intra pe un făgaș normal iar comuna, deși are o rețea internă destul de lungă, va putea beneficia de alimentare cu gaz metan.

3

„Cu toate că nu am făcut mare tam-tam pe speța asta, pot să vă spun că facem pași fermi spre rețeaua de gaz  ce va alimenta comuna noastră. Lucrăm la studiul de fezabilitate, am realizat ridicările topografice, am finalizat studiile geologice și ulterior finalizării studiului de fezabilitate la care lucrăm acum, să obținem avizele de la toate instituțiile care converg din această lucrare.

Este o lucrare pe termen lung și așteptăm să se deschidă finanțările europene, astfel încât să găsim sursă de finanțare, singura cale de a reuși să ne conectăm și noi la rețeaua care va veni, așa cum am discutat cu reprezentanții Transgaz. Depindem mult de magistrala care va traversa comuna noastră și va lega localitățile Prunișor din Mehedinți de Jupa, de lângă Caransebeș. Noi vrem să ținem pasul cu lucrările Transgaz-ului, astfel încât atunci când magistrala va traversa localitatea noastră, noi să putem să facem racordurile pentru rețeaua internă. Mehadia are o rețea internă mare, peste 40 de Km pentru a reuși alimentarea tuturor imobilelor din comună și din satele aparținătoare. Lucrările vor genera costuri foarte mari de implementare și trebuie să fim foarte atenți la acest proiect, pentru că alături de ceea ce mi-am propus eu privind infrastructura de apă și canalizare, alimentarea cu gaz reprezintă cele mai mari proiecte ale mele din acest mandat“, a afirmat Petru Bardac, primarul comunei Mehadia.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei