Experimentul România: o „reușită“ pentru ei, un dezastru pentru noi – editorial

a

S-au împlinit 30 de ani de la Duminica Orbului; sunt 30 de ani de când România votează în „orb“ la fiecare scrutin electoral; de 30 de ani viața noastră s-a schimbat și nu în bine.

M-am săturat de lichele, hoți, pupincuriști, yes-meni, pupători de condur, oameni ghiocel și non valori puse în posturi cheie, doar pentru că sunt membrii activi ai vreunui partid, sau pentru că sunt copiii, nepoții, amantele sau rudele vreunui parlamentar ori baron local. M-am săturat să văd cum România se prăbușește zi de zi, cum e prinsă în plasa unui păianjen nevăzut care țese cu grijă, atenție și fără scrupule mormântul unui popor bi-milenar.

Țara noastră, pe care am uitat să o respectăm, așa cum am uitat să-i respectăm pe înaintașii noștri, pe cei care au făcut-o mare și „dodoloață“, liberă și independentă, de la Mihai Viteazu, Ștefan cel Mare, Cuza ori Kogălniceanu, de la Bălcescu la Coandă ori Ana Aslan, țara noastră zic, e supusă unui experiment teribil. Se încearcă limita de rupere a „mămăligii“. Și asta nu se rupe, nici nu pocnește, ci se întinde, se lățește, se lasă „mocioflită“ fără să se întrebe de ce; deh, e mămăligă.

De 30 de ani „alții“ ne-au distrus economia, ne-au luat rezervele naturale și ni le vând tot nouă, ne-au șters istoria și mândria națională, ne-au subjugat economic și ne bagă pe gât produsele lor second-hand, ne-au mazilit valorile și au curmat din fașă orice tentativă de românism, din dorința lor de a realiza acest experiment numit globalizare forțată. Teribil de mult seamănă cu acea „colectivizare forțată“ din anii 60.

Toate acestea nu s-au făcut peste noapte ci…pas cu pas. Încet dar sigur s-a ajuns la situația actuală: o Românie îndatorată, cu un sistem sanitar pe care pandemia l-a evidențiat până în cele mai negre măruntaie, cu oameni săraci, inculți, dependenți de ajutoare sociale. Toate acestea s-au realizat cu o contribuție esențială a unor politicieni vânduți pe un pumn de arginți, care au pus interesul propriu deasupra interesului național. Cu un sistem legislativ șchiop, cu puteri depline pentru liderii partidelor care au pus pavăză între ei și oricine ar fi vrut să încerce măcar ieșirea din această stare de legumă opărită, în care a ajuns România.

De 30 de ani aceeași clasă politică vândută, dirijată din umbră de păpușari iscusiți, care-și râd în barbă de bietul român scăpat de sub bocancul rusesc, de sub cizma bolșevică, dar răpus definitiv de pantoful lăcuit al politicianului român. Ne mirăm că ne pleacă tinerii hai hui prin țări străine; nu ne surprinde că fuge forța de muncă în afară, ba mai mult îi și ajutăm să o facă; exportăm la greu inteligență nativă, forță de muncă bine calificată și rămânem cu acei cameleoni care se adaptează vremurilor și, pentru un pumn de arginți, reneagă și țâța care au supt-o. Punem piciorul pe gâtul investitorului român, îi dăm în cap celui care are curajul să critice, eliminăm orice piedici care ar putea să apară în calea României spre pierzanie.

Avem un sistem electoral foarte bine pus la punct, care nu permite nimănui să acceadă în vreo funcție fără acordul „baștanilor“ de partid. Fără să dea „dreptul“, recuperat ulterior de pe seama țugulanului de rând. Mi-e silă de tot ceea ce se întâmplă în jurul meu; mi-e scârbă de fariseismul cu care apar în fața noastră, cu gulere scrobite, ceasuri Rolex și costume Armani. Mi-a scârbă și-mi vine să vomit, gândindu-mă că am pierdut startul acum 30 de ani, când am fi avut posibilitatea să ne croim un alt destin, o altă viață, un alt viitor.

Rămânem orbi în fața realității și mereu orbiți de promisiuni deșarte, de lozinci răsuflate și de lepre și slugoi, vânduți străinilor. Trăim un experiment ciudat și de neînțeles pentru mulți dintre noi. Iar când ne vom trezi, dacă ne vom trezi vreodată, vom constata mirați că România nu mai e a noastră. Iar în locul ei vom descoperi un tărâm sterp, plin de gunoaie din afară, aduse cu larga contribuție a gunoaielor noastre umane.

Sursă foto: bancuri365.ro

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

3 Comentarii

 1. L

  Sa spui ca straini sunt vinovați pentru unele lucruri inseamna sa cel putin ticnit. Din Petrom se fura cu nesimtire, Galatiul avea pierderi de 1 milion de dolari pe zi, pentru autostrăzi erau bani dar nu si chef de construit, Herculanele a fost privatizat pentru un bastinas…….Sa mai vorbim de Aquacaras sau deponeul de la Lupac? Daca matale ai refulari e strict problema ta , insa sa nu observi ca marea majoritate o duce mai bine deja e o problema. De ochelari sau de cap!

  1. zero

   “insa sa nu observi ca marea majoritate o duce mai bine deja e o problema. De ochelari sau de cap!”

   Am observat asta doar la … “mica majoritate” :)
   “Marea majoritate” a copiilor încă vor să meargă la şcoală, spre deosebire de miliţieni :)

 2. imoGen

  “vom constata mirați că România nu mai e a noastră”

  Cum așa ?
  Nu spuneau Iohanus și PNL că “ne-am luat țara înapoi” ?

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei