Exemplare de rasă, expuse la Măureni! Crescătorii pasionați și-au etalat campionii!

exp1

Căminul cultural din localitatea cărășeană Măureni a găzduit timp de 3 zile o fascinantă expoziție de păsări și animale mici, exemplare deținute de crescătorii pasionați din comună. Asociația Crescătorilor de Păsări și Animale Mici de Rasă Măureni înființată în anul 2017 a reunit în jur de 20 de expozanți la cea de-a treia ediție a expoziției.

Expozanții sunt mai mult din localitatea Măureni, iar ca și rase ne-am axat pe iepuri, porumbei, găini, păsări exotice, dar am avut expuși și pești pentru că avem o crescătorie în zonă și ne-am dorit ca prin această expoziție să îi unim pe cei din localitate, dar și pentru a arăta lumii că există unitate”, a precizat președintele ACPAMR Măureni, Deian Ichim.

Se pare că ediția din acest an a fost una reușită, cu un număr mai mare de exemplare, de la an la an exponatele fiind tot mai numeroase. Expoziția a fost realizată în memoria fostului președinte al asociației, Constantin Știr, care și-a pierdut viața într-un cumplit accident auto, în 14 octombrie 2018.

Din păcate ne-a fost foarte greu, din punct de vedere spiritual, realizarea acestei expoziții, pentru că cel mai important membru al ei nu mai este printre noi, dar am depus eforturi maxime pentru ca această expoziție să fie cât mai frumoasă și să avem o gamă cât mai largă de exponate. Am dorit ca prin această expoziție să ducem localitatea Măureni la cele mai înalte standarde posibile, exact așa cum și-a dorit Președintele ACPAMR Măureni, Știr Constantin, care, din păcate, nu a mai apucat să își atingă acest scop, dar noi am promis că îl vom atinge și așa vom face!”, a mai declarat actualul președinte.

Primăria Măureni a susținut această expoziție oferind suport în achiziționarea unor elemente necesare organizării acesteia și totodată punând la dispoziția crescătorilor spațiul din incinta căminului cultural din localitate.

 

Elena FRANȚ

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei