(E) „Legea Achizițiilor publice trebuie modificată“, afirmă candidatul PMP Eugen Cismăneanțu

a

Invitat în emisiunea Reper24 live, candidatul Partidului Mișcarea Populară, Eugen Cismăneanțu, fost primar al orașului Bocșa, a declarat că foarte multe proiecte, în special cele cu finanțare europeană, se derulează cu mari întârzieri, din cauza legislației greoaie și foarte stufoasă:

Avem o legislație extrem de stufoasă dar care nu trage la răspundere pe nimeni în mod direct. Lucrurile ar trebui să fie extrem de simple: ai un termen pe care trebuie să-l respecți; nu-l respecți fie pleci acasă și plătești pentru că nu ai realizat acele lucrări, fie voi continua eu lucrările pe conturile tale. Ori acest lucru nu este posibil pentru că trebuie să faci expertize, să cauți vinovați, acel vinovat se poate apăra și tot așa; adică se aruncă pisica de la unul la altul. Primarii sau primăriile nu au foarte multe pârghii legale în proiectele legate de alimentările cu apă și canalizare de exemplu; ei sunt beneficiarii finali. Ei nu pot aplica sancțiuni, penalizări de întârziere, nu pot trage la răspundere executantul legat de întârzieri. Aceste sancțiuni le pot aplica consiliile județene sau operatorii de apă și canal. Actuala lege a achizițiilor publice nu dă posibilitatea operatorilor locali, operatorilor mai mici, să participe la lucrările din localitățile lor, din județul lor, pentru că legea, în momentul de față, este destul de ambiguă“.

Referitor la „dispariția“ parlamentarilor din spațiul public odată încheiată campania electorală, Eugen Cismăneanțu a dezvăluit „din casă“ una dintre propunerile avansate către președintele organizației județene, Ionuț Popovici, pe care acesta a acceptat-o imediat: „I-am spus așa: Ionuț, dacă vom ajunge pe funcții (și cu ajutorul lui Dumnezeu și a voturilor primite de la cărășeni vom ajunge), avem program de luni până joi și avem o zi din săptămână pentru vizite în teritoriu și în fiecare săptămână să mergem într-o comună, într-un oraș, într-o localitate să stăm de vorbă cu oamenii simpli, cu primarii care au diverse probleme, să le aflăm necazurile, lăsând la o parte coloratura politică. Noi trebuie să facem asta pentru cetățeni, iar eu îmi doresc foarte mult ca atunci când voi fi în funcție să ascult problemele cetățeanului. Iei problema de la firul ierbii și o duci în Parlament, acolo unde se decide viitorul fiecăruia dintre noi, acolo unde se decide viitorul copiilor noștri“ a mai spus candidatul pentru Senat al Partidului Mișcarea Populară, Eugen Cismăneanțu.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei