Pastila lui Nica: O poveste cu happy-end?

nicaÎn Bucureşti şi în ţară s-au încheiat protestele poliţiştilor. De ziua Poliţiei Române a venit rândul SNPPC-ului să „protestuiască” şi chiar dacă, personal, nu sunt un fan al SNPPC-ului, trebuie să recunosc faptul că organizarea acestui protest a fost mai consistentă, parcă protestul a avut vână. În final, o delegaţie reprezentată de liderii SNPPC şi Pro Lex s-au pupat vârtos cu Ministrul de Interne, cu cel de Finanţe şi, evident, cu ministrul Dialogului social. Pompos spus, auzi, ministrul Dialogului social!!!! Ce o avea ministrul ăsta în fişa postului? 

Zic sindicaliştii că ar fi ajuns la un „consex” cu patronii, astfel sporurile de sâmbete, duminici şi sărbători legale vor fi crescute de la 75% la 100 %, permanența la domiciliu va fi plătită cu 40% şi sporurile astea vor fi calculate la valoarea de referinţă din 2017, nu din 2009, aşa cum era până acum.

Rămâne de văzut dacă demersurile poliţiştilor vor fi înghiţite de Guvern…

Am văzut sâmbătă şi la Reşiţa, o tentativă de protest, mai degrabă o pichetare se putea numi acţiunea organizată de liderii poliţiştilor cărăşeni. Cam 25 de poliţişti s-au adunat în faţa Poliţiei Municipiului Reşiţa, dar în ce a constat protestul, nu prea ştie nimeni, probabil că nici liderul care a organizat activitatea asta sindicală. Aşa că protestul poliţiştilor noştri a fost slab, exact ca liderii sindicali, lideri care, unii dintre ei, nu prea mai ştiu cu se mănâncă munca sindicală şi de la adăpostul locurilor călduţe din Inspectorat, de ceva vreme nu au mai coborât în stradă…

Unul din poliţiştii prezenţi la activitate a avut o idee bună, zic eu, adică să meargă cu toţii în faţa Inspectoratului, acolo unde, chiar prin numărul redus, reuşeau să se facă mai auziţi, măcar încurcau circulaţia, dar pe straduţa laterală de la Municipiu, cine să te audă…….Liderul „El Massimo” a lămurit-o fără echivoc, aşa convenise el cu Şeful Inspectoratului! Bună gluma asta!

17579824_10155413368758287_173115685_n

Şi atunci nu mai miră pe nimeni de ce poliţiştii tineri pleacă pe capete din sindicatele astea istorice, unele conduse de nevăzători, altele de comandanţi… Iar sâmbătă, din partea SNPPC-ului nu am văzut absolut nici un lider de-al lor, cei doi fiind plecaţi la Bucureşti, acolo unde au avut realizări notabile, s-au pozat cu Dumitru Coarnă!

Recomand liderilor locali să înveţe muncă sindicală de la Cănărău, băiatul ăla de la Neamţ, care în originalitatea protestului său, singur face cât toţi liderii cărăşeni, sau de la poliţiştii doljeni, de la aceştia poate vor învăţa că numai uniţi vor realiza ceva.

Şi ca să fie tacâmul complet, mai recomand împuternicirea pe o perioadă de şase luni a inspectorului șef, drept lider peste toate organizaţiile sindicale, că şi aşa în judeţ sunt numai împuterniciţi prin toate funcţiile… Şi cu inspectorul şef, lider sindical, atunci să vezi realizări….

Vă pup brusc!

Adi NICA

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei