Dunca a stabilit proiectele prioritare ale CJ Caraș-Severin pentru următorii ani! „Căutăm cele mai potrivite linii de finanțare”

modelmic

Conducerea Consiliului Județean Caraș-Severin lucrează în această perioadă la punerea la punct a portofoliului de proiecte pentru care dorește atragerea de fonduri europene în următorul ciclu de finanțare. O întâlnire pentru punerea la punct a direcțiilor de finanțare a avut loc marți, în sistem online cu reprezentanții ADR Vest. Prioritare, după cum se știe deja, sunt: ridicarea unui nou spital județean la Reșița, modernizarea drumurilor județene, realizarea a 500 de km de trasee cicloturistice, dezvoltarea zonelor turistice Semenic și Muntele Mic, dar și reabilitarea unor clădiri aflate în subordinea forului județean, cum ar fi muzeele din Reșița și Caransebeș sau înființarea unui centru județean de excelență pentru copii și studenți la Ateneul Tineretului din Reşiţa.

La discuțiile cu directorul Agenției de Dezvoltare Regională Vest, Sorin Maxim, au participat președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, administratorul public al județului, Tinu Vidaicu, primarul municipiului Reșița, Ioan Popa și responsabilii cu implementarea proiectelor cu finanțare europeană din cadrul aparatului de specialitate al instituției județene.

Lucrăm și ne consultăm în fiecare etapă necesară obţinerii finanţării, așa cum am făcut-o și astăzi (n.r. ieri), într-o întâlnire în care am pus pe masă propunerile de proiecte pe care ni le dorim. Căutăm cele mai potrivite linii de finanțare, fie că este vorba de POR 2021-2027 sau Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), prioritar fiind nou spital județean pe care-l vrem la Reșița. Ne dorim modernizarea drumurilor județene, realizarea celor 500 km de trasee cicloturistice care străbat județul de la nord la sud și dezvoltarea zonelor turistice Semenic și Muntele Mic. Avem o preocupare pentru reabilitarea energetică a clădirilor celor două muzee pe care le avem, la Reșița, respectiv la Caransebeș, dar și a Palatului Administrativ”, a precizat Romeo Dunca.

modelmic

În cadrul întâlnirii s-a conturat și oportunitatea ca noul centru județean de excelență pentru copii și studenți, pentru care există linie de finanțare, să fie înființat la Ateneul Tineretului, clădire care a reintrat în patrimoniul Consiliului Județean în urmă cu peste un an de zile. Atenția s-a îndreptat și spre cele patru școli speciale, subordonate Consiliului Județean Caraș-Severin, pentru care pot fi atrase fonduri europene în vederea dotării și digitalizării acestora.

Vom actualiza, în cel mai scurt timp, portofoliul de proiecte, noile propuneri vor fi reașezate pe liniile de finanțare corespunzătoare și urgentăm finalizarea documentațiilor necesare pregătirii proiectelor”, mai precizează președintele CJ Caraș-Severin.

 

Karina TINCUL

 

Distribuie pe:

Stiri similare

6 Comentarii

 1. imoGen

  “dezvoltarea zonelor turistice Semenic și Muntele Mic.”

  Să fie oare o coincidență faptul că cei doi moșieri șefi au pensiuni / vile acolo ?

  Când își dărâmă dunca palatul de pe Muntele Mic ? Parcă există și hotărâre judecătoarească în privința asta. Nu o respectă nimeni ?

 2. Coco

  Dar “Gaz metan pentru fiecare casa din Caras – Severin” nu vi se pare un proiect demn de CJ, absolut necesar pentru protejarea fondului forestier !?

 3. Preda

  Stimă și Respect , Domnului Dunca, scoateți securiștii din funcția publică și o să meargă totul bine

 4. MIHAI

  Dar, drumurile acelea județene nu s-ar putea face în stil Orădean, astfel încât să se asigure conectarea reședinței de județ la minimum două benzi pe sens cu cele ale județelor învecinate și la sistemul autostradal European prin Belgrad, ceea ce ar atrage cel puțin majoritatea jumătății sudice a transportului autostradal Euro-Asiatic pe aci?

 5. Camionagiul

  Curată coincidență .Taitelu este secretar al PCR de la Comitetul judetean de Partid? Nu mai lucrează la primarie? Nici un politician român care fraudează fonduri europene si care face parte din familia europeana a POPULARILOR , NU VA AVEA PROBLEME PENALE. Popularii europeni au la dispoziție fondurile europene si fac ce vor cu ele, prin firmele lor, au primul misistru al Europei, au procurorul lor , asa că BANII EUROPENILOR VOR FI “BINE” DIRIJATI. BUTETUL european este doar pentru politicienii “alesi”

 6. zero

  “Căutăm cele mai potrivite linii de finanțare … două muzee”

  Disambiguation (precizare):
  potrivite … cui? (nouă şi părtaşilor noştrii), nu vouă!
  Iaca … mai condamnăm, mai reabilităm energetic :)

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei