Dunca confirmă: i-a sugerat managerului teatrului să demisioneze! „Consider că nu ești potrivit aici!”

 

dunca

Tensiuni la Teatrul de Vest din Reșița după ce președintele Consiliului Județean, Romeo Dunca, i-ar fi sugerat managerului Florin Ionescu să părăsească funcția de conducere, după presupusele acestuia, pentru a fi înlocuit cu fostul director artistic, Dan Mirea.

Acum trei săptămâni și trei zile am fost convocat de primarul Ioan Popa, în biroul președintelui Consiliului Județean, Romeo Dunca, unde se mai afla secretarul Darian Ciobanu, vicele Ovidiu Rădoi și culmea, și nu înțeleg calitatea dumnealui, un fost angajat al teatrului, Dan Mirea, la dreapta președintelui. Angajat al teatrului care a fost dat afară disciplinar, care a fost anchetat de trei comisii de disciplină, și a fost dat afară din motive de repetate absențe nemotivate, absențe inclusiv de la spectacolele programate, inclusiv de la repetiții, ceea ce a provocat întârzierea repetițiilor.

Am fost pus acolo, oarecum în fața unui tribunal în care eram judecat tocmai de acest angajat. Teatrul a depus două plângeri penale pe numele domniei sale, cu probe video, deoarece în timpul în care statul îl plătea, figura la noi în concediu medical, domnia sa repeta în calitate de regizor la Galați”, a declarat managerul teatrului.

Florin Ionescu precizează că pe lângă inactivitatea din teatru de care „tribunalul” influențat de „minciunile” lui Dan Mirea l-ar fi acuzat, primarul s-ar fi legat și de mutarea festivalului pentru copii la Caransebeș, situație generată de depășirea pragului de 3 la mia de locuitori a numărului de infectați în Reșița. La final i s-a cerut să demisioneze.

La finalul acestei întâlniri mi s-a cerut demisia, în sensul că, citez, domnul președinte a zis că ar fi bine dacă l-aș ajuta, dacă i-aș ajuta și aș părăsi postul, pentru că își doresc o echipă nouă acolo. Sper ca noutatea să nu fie tocmai domnul care a fost dat afară pe motive disciplinare”, mai spune managerul Florin Ionescu.

Romeo Dunca a declarat că nu știe foarte multe despre activitatea de actor a lui Florin Ionescu, chiar dacă în momentul în care a intrat în birou a crezut că joacă într-o scenă de teatru, însă a fost informat de către juristul Consiliului Județean că există foarte multe cheltuieli nejustificate și alege calea legală pentru rezolvarea situației, fără presiuni.

Chiar a făcut un spectacol la mine în birou. Ceea ce am reținut și ceea ce mă deranjează este că această persoană are nenumărate zile de absențe nejustificate, că, deși locuiește la Bocșa, îi decontăm din banii teatrului chiria, niște sume de Timișoara. Dacă eu am găsit apartament la 130 de euro, el plătește undeva la 300 de euro pentru că acei bani merg către plata unui apartament care este tot al unui angajat de la teatru.

Sunt foarte mulți bani care se cheltuie și nu se justifică și sunt cheltuiți efectiv de această persoană și eu, din afară, înțelegând neregulile financiare, neregulile de prezență și modul în care ești plătit, dar nu stai la serviciu, din punctul meu de vedere această persoană, fără a-i privi talentul de actor pe care l-am regăsit în ședință, nu are ce să caute pe poziția asta!

Și eu i-am spus: consider că nu ești potrivit aici, din ceea ce văd eu aici, din ceea ce îmi explici tu. În rest nu am exercitat niciun fel de presiune. De aici în colo l-am lăsat pe domnul Darian care are mult mai multe date, care mi-a prezentat niște sume ce au fost cheltuite necuvenit, să rezolve juridic!”, a declarat președintele CJ, Romeo Dunca.

Întrebat de presă dacă a luat o hotărâre în privința demisiei, managerul Florin Ionescu a precizat că după sărbători se va consulta cu cei doi copii, studenți, dar și cu angajații teatrului și va lua în cele din urmă o decizie.

 

Lorena POENARU

Distribuie pe:

Stiri similare

8 Comentarii

 1. Vânătorul si pescarul

  A ajuns un șofer sa analizeze un om de cultură , director al unui teatru, de fata cu un fost angajat Dan Mirea , sancționat disciplinar. Asta au vrut cei mai mulți caraseni când au votat “manivela de camion”? Ce cauta primarul taitelu sa il chemepe directorul teatrului si sa participe la santaj? DE CE SANTAJ? FOARTE SIMPLU .: IL ADUCE PE SECRETATUL GENERAL AL CONSILIULUI DE FATA SI II SPUNE DIRECTORULUI.” VEZI CA STIM CA AI DECONTAT ILEGAL CHIRIA SI TREBUIE SA PLECI DE PE FUNCTIE, DACA NU PLECI DAM DRUMUL LA HARTI” . , ALO , procuratura se aude? VA PUTETI SESIZA DIN OFICIU CA IN CAZUL CAND, CEI DE LA PSD CS, IN MOD LEGAL AU SESIZAT CONDUCEREA TELEVIZIUNII ROMANE SI MINISTERUL DE INTERNE PENTRU UNELE ABUZURI ALE UNOR SEFI DIN JUDET(De la Radio si poliție , ATUNCI ATI “SARIT” PE EI SI ATI FACUT GRUP INFRACTIONAL ORGANIZAT .ACUM AVEAM UN GRUP ( manivela de camion, taitelui si si cobanasul)?. Eu zic ca da. Acest “ciobănaș ” stie tot județul despre competența lui si caracterul său. Daca nu era fiul unui director comunist si sef la vinatorii si perscarii sportivi,nu ajungea niciodată pe funcția actuală. Sper ca ,in final ,sa ” il facă ” si pe “manivelă ” cum la rezolvat pe Frunzaverde, cel care l-a angajat, fiind prieten cu ciobanul comunist. Asteptam REACTIA DIICOT -DGA ( parcă astia din urma spuneau ca au sesizat santajul de la PSD) sa nu” joace teatru” in cazul PNL pentru ca au ministru liberal ‘

  1. Soferica

   Mãi nea Caisa ,cine esti tu sa-ti permiti a jigni soferii ?
   Cine iti aduce tie mancare proaspata la magazine ?
   Cine cara zilnic mii de persoane in mijloacele de transport in comun ?
   Cine conduce utilajele care iti construiesc tie drumurile si iti refac tie orasul si cine iti deszapezeste tie iarna drumurile ???
   Cine iti aduce cartea de gramatica comandata online ?
   Invata intai sa scrii corect si abia dupa aceea iti poti da cu parerea despre meseria de sofer !

   PS : apropo de articol, ti-e frica sa pronunti Dunca ?

 2. Julieta

  De cand soferul Dunca se pricepe la teatru?Asta o ia pe urmele lui Ceausescu.Vad ca sunt in mare forma cei doi,Popa si Dunca.Mai vorbim peste 4 ani.Si Truica cu Bombonel s-au crezut nemuritori.

 3. imoGen

  Dunca e dovada clară a nesimțirii duse la nivel de CJ.
  Mai întâi să-și demoleze cabana conform hotărârii judecătorești și abia apoi să arate cu degetul și să le țină altora teorii.

 4. Gogu

  Aventurierul adus de taietelul la Cons. Judetean confunda actoria cu castigarea unui concurs pentru postul de director. Concurs la care dan mirea a picat cu brio pentru ca nu e decat un analfabet functional. Oare ce le face mirea de il tin liberalii in brate ?

 5. vasile

  Din nou trebuie sa comentam ipocrizia acestui Dunca . Acest om de cultura impreuna cu acel fost PSD ist Ciobanu pe care COVIDUL l a lovit in sfarsit ar trebui sa faca verificari prima data la institutii le unde vor sa si puna prietenii si neamurile si cantaretii de folclor pe acele functii. In definitiv Ionescu a castigat un concurs cand tot acest neo comunist Ciobanu era mosier ls CJ, A mai luat si evaluarile anuale pana acum…deci a fost bun pana a aparut Dunca si cu MIREA care vrea din nou director dupa ce a distrus teatrul cu capacitatile lui de manager , dupa ce a carat tot ce i trebuia din teatru pentru interesul companiei de teatru personale…
  Asta e , mai intervine si primarul Popa care doar cu Mirea isi rezolva spectacolele aniversare ale primariei si care probabil are restante financiare ce nu le a putut onora
  Pacat ca acesti doi oameni , primarul si seful CJ , in care resitenii au avut incredere la alegeri isi dau in petec acum….Vom vedea care va fi deznodamantul si daca noi prostimea am avut dreptate.

 6. alina

  Dar cine se crede șoferul romantic? Acum se pricepe și la cultură? Vai mama lui! Și unde se crede? Pe moșia lui tasu? Cum să iei tu la întrebări un actor, la maniera asta, chiar dacă este directorul teatrului și teoretic banii de funcționare vin de la Consiliul Judetean? Dar banii nu vin nici de la șofer nici de la tasu ci de la bugetul de stat, adică banii tuturor. Numai pentru că el vrea să pună în loc un actor delator, leneș și profitor, care a fost data afară pentru că nu dădea cu lunile pe la serviciu și umbla cu sorcova pe la toate partidele să facă spectacole omagiale?. Și ce dacă dl. Ionescu are casă în Ungaria, nu are voie? El este cetățean român și are dreptul să lucreze în România. Noi avem cetățeni neromâni care lucrează în România (Fritz, Clotilde, s.a). Dar problema este că dl.romantic driver nu îl vrea pe Ionescu și vrea să-l schimbe cu un ”mare” actor , cu nume neaoș unguresc și pseudonim (nume de scenă) românesc. Pe el de ce nu-l trimiti în Ungaria nea driver?

 7. zero

  “i-am spus: consider că nu ești potrivit aici, din ceea ce văd eu”

  Principiu PCR: “Sus pe deal e-o casă, mâine va fi rasă!”
  Principiu PNL:

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei