Dr. Purea: „Eu am fost ales, dar trebuia o susținere! Nu sunt eu custodele spitalului!”

 

pr

Lipsa serviciilor medicale stomatologice de urgență în Caraș-Severin a fost ani de zile un subiect mediatizat de presa locală, dar până în prezent a rămas la nivel de discuții în cadrul întâlnirilor factorilor decizionali.

Fostul președinte al Consiliului de Administrație din cadrul Spitalului Județean de Urgență Reșița, medicul Paul Purea spune că i-a prezentat această situație noului președinte al Consiliului Județean, Romeo Dunca, în subordinea căruia se află unitatea spitalicească.

Trebuie făcut ceva pentru județul acesta. Poate că după 2, 3,4 ani, dacă într-adevăr va rămâne președintele CJ, Romeo Dunca va fi stabil în iureșul acesta al schimbărilor, inclusiv al celor din sănătate din județul nostru. Eu cred că o să facem treabă foarte bună și realmente să ieșim printre primele județe, altfel în evidență, în asistarea sănătății cetățenilor din Caraș-Severin.

Eu nu înțeleg cum un județ, un oraș ca Reșița, municipiu, să nu aibă urgențe stomatologice, să nu poată omul să beneficieze de asistență stomatologică de urgență! Cum se poate ca la noi în Reșița dacă ți se întâmplă să nu mai poți să dormi la ora 02:00 că ai un abces dentar să nu ai unde să te duci!”, a declarat medicul Paul Purea.

Fostul președinte al CA al spitalului reșițean afirmă că ar exista interes pentru acordarea asistenței medicale de urgență chiar din partea unor stomatologi care își desfășoară activitatea în propriile cabinete private.

Am fost sunat de doi stomatologi care sunt înclinați spre așa ceva și trebuie să găsim un sediu sau o modalitate de asistență la un cabinet unde stomatologii să facă prin rotație gărzi, zi și noapte.

Trebuie văzut, pentru că, probabil deocamdată se va face asta într-un cabinet privat pentru că ei toți au cabinete private. Ori asta nu mai are importanță pentru că trebuie să plătească Casa de Asigurări de Sănătate. Fie că este privat fie că nu, trebuie să se asigure asistență medicală stomatologică pentru urgențele din domeniul respectiv și atunci asta cred că este un beneficiu extraordinar pentru Reșița. Eu cred că se vor face ceva lucruri în județ, în sănătate”, a mai declarat dr. Purea.

Despre faptul că a fost președintele CA al spitalului, dar și consilier județean din partea PMP, și din poziția pe care a ocupat-o nu ar fi făcut nimic pentru materializarea propunerilor cu care vine în prezent în fața președintelui Dunca, declară:

Eu am fost ales, dar trebuie o susținere. Eu nu sunt șeful, nu sunt eu custodele spitalului, eu am fost numit și până la un punct am făcut ceea ce am făcut, dar imaginați-vă cu cine alături, cu Popovici, pe care eu abia acum îl descopăr (nr.Ionuț Popovici, fost vicepreședinte CJ). Eu nici nu am știut despre omul acesta de ce este în stare, dar o să vedeți în ceea ce o să mai apară. Sunt oameni care nu au avut altă grijă decât de a-și face bine lor, personal, nu de județ, nu de cărășeni, ci doar să „îmi meargă mie bine, să pot eu să am cât mai multe beneficii de pe urma funcției sau de pe urma poziției pe care eu o am în cadrul județului, sau  în cadrul unui organism decizional din județ”, a explicat fostul președinte al Consiliului de Administrație al Spitalului Județean de Urgență Reșița, poziție pe care ar putea să revină curând, în urma propunerii pe care a făcut-o chiar președintele CJ, Romeo Dunca.

Dată fiind situația, rămâne de văzut dacă în Reșița se vor acorda în cele din urmă servicii medicale stomatologice de urgență, așa cum speră medicul reșițean.

 

Lorena POENARU

 

Distribuie pe:

Stiri similare

3 Comentarii

 1. Alexandru

  Foarte simplu se poate rezolva cu cabinetul stomatologic de urgență din orașul Reșița. Se poate vorbi cu doctorii stomatologi din acest oraș care pot face contract cu CAS ce au cabinet privat si unde se poate face cabinet stomatologic 24/24 h unul în zona Govandar si altul în zona de sus a orașului. Legat de Ionuț Popovici pot să spun că știu de ce este in stare sa faca, doar pentru el si anturajul său. Acum cred că si.a dat seama domnul doctor de acest om,eu cu mult timp l.am dibuit pe acest om,se vede după figura si felul cum se comporta ca si mulți alții din PSD ,PMP , PRM,PUR,AUR .Partidele acestea nu reprezintă poporul doar lor să le fie bine .
  Mai sunt unii romani care încă se lasă prostiti de asemenea oamenii cu dublă față.

 2. Troțki

  Da da,ce să zic, din nou PNL e cel mai bun!Bullshitt!Vă închid iar ăștia în casă după 6 decembrie, așa că nu mai pupați în fund pe looserii PNL-IȘTI!Mai bine votăm orice partid dar nu CJ Dunca&fuckers PeNaLe!

 3. Sentinta

  E timpul Purea sa pleci.
  Nu ai facut nimic bun referitor la cresterea calitatii serviciilor din spital.
  Ai facut o gafa pe care o platesti acum, ai aprobat taierea sporurilor si te vom taia si noi.
  Roata s-a intors!

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei