Două zile de foc, pentru pompierii cărășeni! 4 locuințe cuprinse de flăcări, în 24 de ore!

foc

Ultima zi din vechiul an, dar și prima zi din cel nou au fost solicitante pentru pompierii cărășeni, în județ incendiile parcă nu mai conteneau.

Astfel că, în 31 decembrie după ce un garaj a luat foc, de dimineață,  pe Valea Țerovei, la ora 14:51 pompierii din cadrul Secției de Pompieri Oravița au fost solicitați să intervină la un incendiu de locuință din localitatea Ciclova Montană, unde a luat foc contorul electric al casei. Au intervenit de urgență 2 echipaje de pompieri cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă, care au reușit să localizeze și să stingă incendiul, evitându-se astfel propagarea acestuia la întreaga locuință.

La locul incendiului s-a deplasat și un echipaj al ENEL. Nu s-au înregistrat victime, doar pagube materiale (câteva bunuri aflate în bucătărie). Cauza probabilă a incendiului a fost un scurtcircuit la instalația electrică învechită.

În aceeași zi, în jurul orelor 18:20, pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Caransebeș au fost solicitați să intervină la un incendiu izbucnit la o casă din Valea Cenchi. 2 echipaje de pompieri, cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă, însoțite de un echipaj SMURD, au intervenit de urgență și au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Flăcările au afectat o parte din acoperișul casei, aproximativ 25 mp și o camera cu bunurile aflate în ea. Proprietarul casei a suferit atac de panică, echipajul SMURD acordându-i îngrijiri medicale la fața locului.  Cauza probabilă a incendiului a fost un coș de fum necurățat.

În prima zi din noul an, la orele 19:00, prin apel 112 s-a anunțat un incendiu izbucnit într-un apartament la bloc, în Doman. Au intervenit de urgență 3 echipaje de pompieri cu 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autoscară mecanică și un echipaj SMURD, toate din cadrul Detașamentului de Pompieri Reșița. O persoană imobilizată a fost evacuată de echipajul SMURD. La locul incendiului  s-a deplasat și un echipaj din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean.

Incendiul a afectat o suprafață de aproximativ 100 mp din locuință. E vorba despre o construcție familială cu 5 apartamente. A fost afectat de incendiu, întreg acoperișul imobilului și toate cele 5 apartamente. La ora 23:55, incendiul a fost lichidat în totalitate, după cum a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Caraș-Severin, Adrian Manofu. Cauza incendiului este în curs de stabilire.

f1

f2

 

Elena FRANȚ

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei