Dorinel Munteanu, uns director tehnic la CSM Reșița! Pentru moment…

Dorinel Munteanu director tehnic

Parafrazându-l pe acest monument al baschetball-ului american, Michael Jordan „Talentul câștigă meciuri, dar munca de echipă și inteligența câștigă campionate“, se pare că talentului și muncii de echipă din Valea Domanului îi mai trebuia adăugat ceva pentru a atinge nivelul de performanță pentru accederea în eșalonul secund de fotbal: o sclipire, o metaforă, o imagine care face cât o mie de cuvinte. Iar decidenții clubului CSM Reșița au înțeles la unison că această imagine transpusă deasupra simbolisticii rosso-nere nu poate fi decât una singură: aceea a arhi-selecționatului jucător al naționalei de fotbal și antrenor campion al Ligii I, Dorinel Munteanu. „Furnica“ de la Cacova este un reprezentant de seamă al Generației de Aur – o formulă cutumizată ce pare-se că nu va fi depășită ca performanță și calitate a fotbalului practicat de generațiile naționalei care se vor perinda prin precampanii de calificare la turnee finale în următoarele decenii, un antrenor care a dovedit că are valoare în campionatul autohton după câștigarea campionatului cu Oțelul Galați.

Acum 10 ani nici cu gândul nu ne permiteam a ne gândi că Dorinel Munteanu ar putea veni să sprijine formația CSM Reșița pentru promovarea în liga secundă. Bineînțeles că nici el nu se gândea în clipele de glorie la Reșița. Nu știm cât va poposi „Munti“ în curtea clubului CSM Reșița dar cert este că dacă legendarul jucător al Generației de Aur va primi o propunere fermă din campionate precum cele din Irak, Tadjikistan, Kârgâzstan sau Kazakhstan, cu siguranță își va vedea de drum și de a sa prolifică carieră.

Și totuși…

Astăzi primarul ales al Reșiței, a făcut anunțul cooptării lui Dorinel Munteanu în staff-ul tehnic al clubului, urmând ca „neamțul“ să ocupe funcția de Director Tehnic. Suspiciunile privind o posibilă manevră de înlăturare a antrenorului care a adus echipa în zona „High“ a promovării, reșițeanul Leontin Doană, au fost demontate rând pe rând de directorul clubului CSM Școlar Reșița, Viorel Lolea, de antrenorul Leontin Doană și chiar de Dorinel Munteanu.

Într-o prezentare a rezultatelor de la instalare și până la ora actuală, Lolea a vorbit despre brandul fotbalistic pe care îl reprezintă CSM Reșița la nivelul județului Caraș-Severin, despre demersul derulat împreună cu șeful administrativului din Valea Domanului, Nicolae Belcea, de schimbare la față a bazei sportive, dublarea numărului de copii și juniori în cadrul clubului și multe alte proiecte finalizate sau în curs de finalizare. Totodată conducătorul CSM-ului a ținut să amintească publicului de Turneul juvenil Life Care & Geranimo, care va fi organizat împreună cu clubul lui Lucian Dobre, AS Mundo, eveniment care va avea loc la finalul lunii aprilie și la care sunt așteptați să participe peste 800 de copii și juniori.

DSC_0396

Despre cooptarea lui Dorinel Munteanu în staff-ul tehnic, antrenorul echipei CSM Reșița, Leontin Doană a afirmat: „este un lucru benefic venirea lui Dorinel Munteanu, iar în legătură cu speculațiile apărute în presă, Dorinel nu a venit să îmi ia locul; orice sfat este binevenit de la oricine, îl primesc și cu atât mai mult dacă el vine de la Dorinel Munteanu, care îmi este în primul rând un prieten. Noi am plecat la drum în liga a III-a cu un obiectiv de locurile 1-6. Între ghilimele suntem „vinovați“ că am ajuns sus iar acum tot orașul speră să revenim în Liga 2.

Eu o să iau deciziile în continuare în alcătuirea echipei, eu o să răspund de rezultate și am să mi le asum și la bine și la rău. Dorinel mă ajută foarte mult în compartimentul defensiv cu fundașii, eu mă ocup de blocul ofensiv, de mijlocași și atacanți. Sper să avem rezultate cât mai bune iar la finalul campionatului să ne bucurăm împreună de promovare“.

„Am discutat cu Leo și am venit să sprijin echipa prin tot ceea ce știu eu. Discut foarte mult cu Leo, el ia decizii, nu eu, schimbăm păreri dar deciziile legate de echipă îi aparțin. Încercăm, alături de întregul staff, să îi asigurăm un spate lui Leo Doană“, a ținut să asigure The Golden Boy, Dorinel Munteanu.

Una peste alta, dorința unanim exprimată a fost aceea de unitate în jurul echipei, dezideratul fiind, în cele din urmă, promovarea în eșalonul doi fotbalistic. Nimic nu e imposibil atunci când ți-ai făcut temele și te-ai pregătit asiduu pentru o posibilă promovare, momentul la care se regăsește astăzi CSM Reșița, echipă care va evolua sâmbătă, 8 aprilie, de la ora 17:00 pe stadionul Mircea Chivu, în fața propriilor suporteri, în compania echipei Millenium Giarmata.

Sergiu TABAN

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei