DJ 608 Plugova – Cornereva – Rusca Teregova, de la vis la realitate

drum

S-a scris și s-a vorbit mult de acest tronson de drum aflat în stare foarte proastă, cu asfalt măcinat de timp și de lipsa lucrărilor de întreținere, afectat de surpări și rupturi de carosabil, drumul reprezintă în primul rând o cale de acces spre localitățile județului dar, în același timp, poate deveni un obiectiv turistic și poate pune în valoare frumusețile Banatului Montan.

Recent a fost încheiat contractul de execuție a acestui drum ce va fi finanțat de către Consiliul Județean Caraș-Severin. S-au dat aprobările necesare, s-a făcut organizarea de șantier și în funcție de condițiile meteo vor începe efectiv lucrările. Primarul comunei Cornereva, Nicolae Novăcescu, este mulțumit de faptul că în sfârșit principala cale de acces spre comună va fi reabilitată.

Au fost câteva probleme inerente deschiderii unui șantier, cu o lucrare foarte importantă, dar sunt sigur că toate obstacolele vor fi depășite, iar drumul se va face în conformitate cu proiectul de execuție și vom avea în sfârșit un drum bun spre Cornereva și de aici mai departe spre Rusca Teregova. A fost o speranță a noastră că acest drum se va reabilita, iar eu nu mi-am pierdut-o niciodată. Nu pot decât să le mulțumesc celor care au fost sau sunt la Consiliul Județean pentru că au început aceste lucrări de infrastructură. Sunt convins că va fi o lucrare de bună calitate“, a precizat primarul comunei Cornereva, Nicolae Novăcescu.

La rândul său, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, finanțatorul lucrării, a declarat la predarea acestui drum către constructor:  „Avem bani, avem timp, avem proiect, avem soare și dorim toți realizarea unei lucrări bune, în folosul cetățeanului. Va trebui să ținem cont de lucrul acesta până la încheierea lucrărilor, pentru că nimeni nu va mai putea să dea vina pe altcineva. Dacă la finalizarea lucrărilor oamenii nu vor putea să spună că s-a făcut o lucrare care să țină zeci de ani de acum încolo, este doar culpa unuia dintre noi, dintre cei ce stăm acum la această masă“.

Așteptată cu interes de locuitorii zonei, de primari, dar mai ales de iubitorii de natură și de turiști, reabilitarea acestui drum va pune în valoare frumusețile zonei și ale Banatului de Munte în general. Poate că aleșii vor înțelege în sfârșit că în județul Caraș-Severin vom vorbi mai puțin de industrie grea, de minerit ori de construcții de mașini și mai mult de turism și dezvoltarea acestui segment economic ce ar putea redresa economia județului și a locuitorilor săi.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei