Dispare pandemia? S-a ascuns virusul? Revenim la normal? Greu de crezut!

 

editorial

După 15 luni de stat în case, de purtat mască, de internări forțate, de distrus economia, de făcut afaceri, hai să spunem doar dubioase, de amenințări, amenzi incredibil de mari, de vaccinări forțate, de alegeri nereprezentative din cauza prezenței slabe la vot, a venit vremea relaxării (parțiale). Se pare că virusul lui pește prăjit a plecat; cel puțin de pe meleaguri mioritice.

Am traversat o perioadă în care mulți, foarte mulți au sărăcit, au falimentat, și-au pus capăt zilelor din cauza problemelor economice și financiare, iar alții (puțini, foarte puțini în comparație cu ceilalți), au prosperat. S-au făcut averi peste noapte; s-au dat tunuri incredibile; s-a furat cu largul concurs (sau poate complicitate) a celor meniți să vegheze.

Numărul tot mai mic de îmbolnăviri în Caraș-Severin, dar și în țară și parțial în Europa, denotă faptul că s-au gândit (ei, cei ce trag sforile în lumea asta mare), că e vremea să ciupească puțin frâna; să mai slăbească un pic lesa de care suntem priponiți.„Hai să le lăsăm puțină libertate“ pare că și-au spus și au început să scadă cifrele îmbolnăvirilor în pofida vaccinărilor puține, a măsurilor de relaxare adoptate și a creșterii neîncrederii populației față de tot ceea ce s-a întâmplat în ultima perioadă.

A început să se deștepte „țugulanul“; să priceapă că totul a fost amplificat de un grup de indivizi bine coordonați, a căror misiune a fost să ne arunce un os (spre care am alergat ca apucații), în timp ce ei s-au înfruptat din ciosvârta întreagă. Așa văd eu lucrurile; poate e corect, poate e greșit, dar privind dincolo de ceea ce ne spun „ei“, citind și printre rânduri și privind în ansamblu lucrurile, fără patimă și ochelari de cal, cam asta se vede.

E foarte bine și în Caraș-Severin; e atât de bine încât s-a decis încă un pas spre stingerea conflictului cu noul virus. Întrunit ieri, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, sub coordonarea nemijlocită a tătucului care musai trebuie să se priceapă la toate, respectiv prefectul județului, s-a decis că e mai bine și facem o pauză (oare acesta e adevărul sau e ceea ce s-a hotărât în altă parte, nu de alta dar eu nu-i mai cred).

Hotărârea de ieri a CJSU prevede că în toate localitățile din județul Caraș-Severin se aplică măsuri de relaxare, având în vedere că incidența cumulată la 14 zile este mai mică de 3/1.000 locuitori. „Măsurile pentru diminuarea impactului riscului epidemiologic la nivelul județului Caraș-Severin se aplică pentru o perioadă de 14 zile (17.06.2021-30.06.2021), urmând a fi reevaluate la finalul acestei perioade, pe baza analizei prezentate de către Direcția de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin. Hotărârea intră în vigoare de astăzi și este valabilă pentru toate unitățile administrativ-teritoriale de pe raza județului Caraș-Severin“.

Altfel spus „Copii, aveți voie să vă jucați prin curte, dar nu ieșiți în stradă că trec mașini“.

 

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

4 Comentarii

 1. vasile

  Nu merita acest articol nici macar sa fie citit dar sa mai ai pereri despre cine si cum scrie. PENIBIL acest Agache ce vrea sa para inteligent dar din pacate ….

 2. zero

  “Se pare că virusul lui pește prăjit a plecat; cel puțin de pe meleaguri mioritice.”

  Corecţie:
  Se pare că informaţiile (alterate) despre virusul lui peşte prăjit au plecat; cel puţin de pe meleaguri (informatice) mioritice.
  Dar s-a vândut (exportat) la greu câta “armament” (imperialist) împotriva virusului lui peşte (zburător).
  Adică “radare” şi “sisteme de recunoaştere”.

 3. Țepeș

  Totul era programat și făcut din pix la comanda grupurilor așa zise elitiste că cică am fi cam prea mulți pentru nasurile lor de îmbuibați. Dacă lumea, românimea își continuă somnul letargic, nu se deșteaptă la vreme suntem cu toții pierduți, vedeți cazul doamnei avocat al poporului Renate Weber singurul om care a făcut dreptate într-un an jumate de minciună plandemică iar acum plătește cu vârf și îndesat că a îndrăznit să apere poporul roman de ticaloșiile provocate împotriva noastă de guvernul actual neomarxist și neofascist, cei care au comis numai abuzuri cu internări forțate, ne luau cu forța de pe stradă dacă tușeam sau strănutam etc. Iar lumea ia ales să guverneze această țară. Personal nu dau doi bani pe covidul lor de rahat și pe vaccinul experimental bun de nimic.

 4. B.

  Bravo domnul Agache!Demult timp așteptam un asemenea articol!Nu îi luați în seamă pe răutăcioși, ăștia sunt votanții coaliției infractorilor PNL usr udmr. Așa Vasilici și Dandanaci țin țara în loc!Proștii să se oftice, plandemia e minciună la fel ca vaccinul apă chioară iar păcălicii sunt cobaii ocultei mondiale!

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei