Din ciclul „Viața bate filmul“, astăzi un nou episod din epopeea primar de Moldova Nouă

a

Viața bate filmul la Moldova Nouă! Nu e o noutate și au fost atât de multe întâmplări, scenarii, regii din august și până acum, că zău dacă știu ce să mai cred. Cele aproape două luni scurse de la începutul epopeii din Moldova Nouă, i-au oferit prilejul primarului ales Adrian Torma să facă o trecere în revistă a acestei povești parcă fără sfârșit, dar cu urmări grele pentru democrația românească:

Moldova Nouă rămâne un reper unic în istoria postdecembristă din punct de vedere al respectării dreptului constituțional de a alege și de a fi ales. Va reamintesc pe scurt istoria celor aproximativ 50 de zile în care am fost supus unor acțiuni naziste prin care se încearcă «asasinarea mea politică» … și nu numai politică … într-un scenariu în care au participat «activ» camarazi mai vechi dar și mai noi. Am depus dosarul de candidatură și în urma verificării, Biroul Electoral de Circumscripției a emis hotărârea prin care am fost validat atât eu, cât și colegii din Alianța PSD-Pro România. «Scenariștii» au contestat legalitatea hotărârii emise de Biroul Electoral de Circumscripție și în instanța de la Moldova Nouă am câștigat, doamna judecător fiind de acord ca lipsa a două semnături este o greșeală de formă, nu de fond. 

23 august …. Tribunalul Reșita, într-un mod inexplicabil, anulează hotărârea de validare atât pentru mine, cât și pentru colegii consilieri … o decizie bizară, imorală și anticonstituțională, dar reală. În data de 24 august revenim la Biroul Electoral de Circumscripție și solicităm să complinim eroarea materială și să se elibereze o nouă hotărâre prin care să se valideze candidatura mea și a colegilor consilieri, fiind încă în termenul legal. În urma votului din Biroul Electoral a fost emisă o nouă hotărâre prin care se valida candidatura mea și a colegilor consilieri. Și această hotărâre este contestată de «scenariști» dar, din păcate pentru ei hotărârea rămâne definitivă și putem participa în competiția electorală. Am fost introduși pe buletinele de vot de către instituțiile abilitate și am construit o campanie bazată pe realizări și o gândire pozitivă prin care am reușit să câștigam alegerile locale din data de 27 Septembrie.

Între timp «scenariștii» au contestat la Biroul Electoral Central dreptul de a participa la alegerile locale, dar prin Hotărârile BEC nr. 84 și 90 li s-a comunicat că nu este atributul BEC să analizeze și să judece astfel de solicitări. Ciudat .. după ce am câștigat alegerile din data de 27 septembrie … «scenariștii» au contestat încă o dată dreptul meu de a candida și au inventat celebra Hotărâre BEC nr.142 prin care anulau alegerile pentru primar pentru că am participat fraudulos și reluarea alegerilor pentru primar, fără mine pe buletinul de vot, în 11 octombrie.

Întrebări simple: Cum am fraudat alegerile? Pe cine am obligat să mă introducă pe buletinul de vot, buletin care a fost avizat de foarte multe instituții la nivel? Cum de, la  o diferență de nici 2 săptămâni, BEC, după ce am câștigat alegerile, își dă seama că au atribuții de a elimina candidații de pe buletinul de vot? Când au luat decizia corectă și legală? Solicităm în instanță suspendarea deciziei BEC 142 și reușim să readucem normalitatea în procesul electoral prin deciziile Curții de Apel Timișoara care suspendă și anulează «ciudata» Hotărâre BEC 142 ! Dar acum vine partea cea mai dureroasa pentru comunitatea noastră, cinismul și orgoliul unor «asasini politici» nu-și mai găsesc logica.

Conform legii am depus dosarul aferent validării mele în funcția de primar în termen legal așteptând validarea dar…. «scenariștii» reintră în luptă solicitând invalidarea mea. Iarăși, într-un mod «bizar» și «ciudat», Judecătoria Reșița suspendă validarea mea până la o decizie definitivă a solicitării noastre de anulare a celebrei Hotărâri BEC nr 142 care e … posibil .. să fie contestată sau să nu fie contestată de «scenariști» la Înaltă Curte de Casație și Justiție, dar fără să avem un termen precis de finalizare. Într-un mod și mai bizar, Judecătoria Reșița suspendă și validarea listei complete a consilierilor locali până la finalizarea aceluiași dosar care, culmea, are legătură cu primarul și nu cu Consiliul Local! Sincer … dacă ar fi într-un film, acest scenariu ar putea câștiga Oscarul!

Dar tragedia este că Moldova Nouă va intra, începând cu 1 noiembrie, în cea mai tulbure și tristă perioadă datorită acestor «scenariști» mânați de orgoliu și dorința de răzbunare pentru că am avut curajul să lupt cu «sistemul» , am avut curajul să nu fiu ca ei. Conform legii 84 din 2020, începând cu 1 noiembrie mandatul primarului și al viceprimarului expiră, iar nevalidarea unui nou consiliu local nu va putea numi un nou viceprimar cu atribuții de primar. Și toate acestea pentru că eu am ales să nu fiu ca ei și să lupt să schimbăm mentalitatea comunistă prezentă în toate partidele politice.

Cine își va asuma de la 1 noiembrie oportunitatea deciziilor importante ținând cont că avem stare de alertă datorită Covid, avem 10 proiecte cu fonduri europene în implementare și multe alte decizii curente care necesită asumare și deplină responsabilitate. Este trist că suferă comunitatea datorită acestor oameni «bolnavi» de a «fura» conducerea orașului, oameni orgolioși și mânați de «frustrarea» că am câștigat încrederea cetățenilor de bună credință care au votat cu  inima  în 27 septembrie.

Ce voi face: voi lupta cu dârzenia unui  partizan sârb, cu curajul unei leoaice care își apără copiii și cu speranța că prin credința în Dumnezeu că atunci când El mijlocește, David îl poate învinge pe Goliath. Puterea de a lupta altruist ca binele să învingă, stă în fiecare dintre noi!”

Acesta este mesajul pe care primarul încă în exercițiu, dar și cel ales de voința populară în septembrie, Adrian Torma, l-a postat ieri pe pagina sa de socializare. Mâine, 27 octombrie, de la ora 12:00, la exact o lună de la aflarea rezultatelor alegerilor locale, edilul orașului Moldova Nouă va fi prezent la Reper 24 live.

 

Dan AGACHE
Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei