Dascălii din toată țara au prioritate la vaccinare; când și unde se imunizează cei din Caraș-Severin?

modelmic

Ministerul Educației a transmis Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), datele necesare demarării activității de vaccinare prioritară a personalului din învățământ în centre dedicate. Au fost comunicate atât necesarul de doze de vaccin, defalcat pe categorii de vârstă și județe cât și lista celor 42 de locații destinate procesului de vaccinare a personalului din învățământul preuniversitar (personal din creșe și grădinițe, personalul didactic din învățământul primar, gimnazial, liceal), precum și lista persoanelor de contact responsabile (inspectori școlari generali).

Numărul total de doze necesar pentru vaccinarea persoanelor cu vârsta sub 55 de ani în județul Caras-Severin este de 160, iar numărul total de doze necesar pentru vaccinarea persoanelor cu vârsta peste 55 de ani este de 159. Listele cu personalul din învățământ care dorește să se vaccineze sunt actualizate în continuare, în funcție de solicitările unităților școlare.

Vaccinarea prioritară a profesorilor din județul Caraș-Severin a început miercuri, 24 februarie 2021, în centrul amenajat în sala de sport a Școlii Gimnaziale „Mihai Peia” din Reșița, cu doze de la AstraZeneca și Pfizer, în funcție de vârsta beneficiarilor, pe durata a 3 zile, în intervalul orar 08:00-20:00, conform programării realizate. ISJ colaborează permanent cu nucleul local pentru coordonarea vaccinării din cadrul Primăriei Reșița pentru actualizarea listelor cu personalul din învățământ care dorește să se vaccineze.

Conform instrucțiunii CNCAV nr. 95 privind asigurarea vaccinării personalului din unitățile învățământ, profesorii cu vârste de până la 55 de ani vor primi vaccin de la AstraZeneca, iar cei peste 55 de ani, doze de la Pfizer. Fluxurile de vaccinare vor fi separate pentru cele două tipuri de ser și nu afectează programările realizate inițial pe platforma dezvoltată de STS. Cei aproximativ 900 de profesori, care sunt programați deja pe platforma STS, se vaccinează în paralel cu cei peste 300 înregistrați la acest apel separat, special dedicat cadrelor didactice, cu liste care se actualizează în continuare, fără să afecteze programările de pe platformă, în centrele amenajate   din județ.

Pentru acest centru special destinat procesului de vaccinare a personalului din învățământul preuniversitar, respectiv sala de sport a Școlii Gimnaziale „Mihai Peia” din Reșița, unitățile școlare au centralizat listele cu personalul propriu care dorește să se vaccineze, acestea fiind transmise la Inspectoratul Școlar și ulterior la DSP și Primăria Reșița. Necesarul de doze de vaccin, recepționat și defalcat pe categorii de vârstă, acoperă solicitările primite din școli, iar în funcție de actualizarea acestora, perioada de vaccinare poate fi prelungită în continuare, a declarat profesor Ion Chiosa, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei