Dacian Cioloș:„Noi sperăm sincer ca Laura Codruța Kövesi să fie aleasă procuror-șef la nivel european”!

modelmic

Noi sperăm sincer ca Laura Codruța Kövesi să fie aleasă procuror-șef la nivel european”, a declarat liderul PLUS, Dacian Cioloș, în timpul vizitei efectuate săptămâna trecută la Reșița, în cadrul unui turneu în întreaga țară cu scopul declarat de a se întâlni cu susținătorii Alianței 2020 USR PLUS și de a strânge semnături pentru înscrierea alianței la alegerile europarlamentare din luna mai.

Declarația lui Cioloș nu vine ca o surpriză, ci doar ca o confirmare a afirmațiilor făcute deja de liderul PLUS pe marginea subiectului, acesta precizând anterior că își asumă fără nici un fel de rezerve susținerea totală a fostei șefe a DNA.

Noi sperăm sincer ca Laura Codruța Kövesi să fie aleasă procuror-șef la nivel european pentru că obiectivele profesionale ale ei se aliniază foarte bine și cu obiectivele politice pe care le avem noi și anume de a lupta împotriva corupției, de a asigura transparența în utilizarea fondurilor europene și eficiența lor”, preciza la Reșița, Dacian Cioloș.

Parlamentul European a nominalizat-o pe Laura Codruța Kövesi pentru ocuparea funcției de procuror-șef european, urmând ca viitorul conducător al Biroul Procurorului Public European să fie numit în urma negocierilor cu Consiliul European. Parchetul European, care ar urma să devină operaţional până la sfârşitul lui 2020, va fi un birou independent însărcinat cu investigarea, urmărirea şi aducerea în faţa justiţiei a infracţiunilor împotriva bugetului UE, cum ar fi frauda, corupţia sau frauda transfrontalieră de TVA de peste 10 milioane de euro. Parchetul European va avea sediul central în Luxemburg şi va fi compus dintr-un procuror-şef şi un colegiu de procurori din toate ţările participante.

În timp ce fostul șef as DNA se bucură de încrederea liderilor UE, la nivel național a fost pusă sub acuzare pentru luare de mită și abuz în serviciu, în urma unui denunț făcut de fostul deputat Sebastian Ghiță. Laura Codruța Kövesi este cercetată penal și de Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție pentru constituire de grup infracțional organizat și complicitate la represiune nedreaptă sub forma participației improprii.

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. zero

    … urmând ca viitorul conducător al Biroul Procurorului Public European să fie numit în urma negocierilor … aducerea în faţa justiţiei a infracţiunilor …

    Tocmeală: negocieri, negoţ … justiţie :) :) :)
    Ca la noi sau ca la ei?

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei