Celebritatea nefastă a Codruţei

modelmic

Codruţa e pe val…în Europa, că în ţară încep să deschidă ochii şi unii din fanii declaraţi ai acesteia, câţi or mai fi ei, văd realitatea aşa cum este, sumbră şi mizerabilă. Despre metodele folosite de elita elitelor s-au scris tone de cerneală, s-au făcut speculaţii, supoziţii, analişti politici şi-au dat care mai de care cu părerea, ba despre motivele care au dus la condamnarea unor oameni de afaceri români, a unor politicieni români, oameni care, ulterior, au fost achitaţi pe bandă rulantă pentru inexistenţa faptelor pentru care au fost acuzaţi.

Una din marile „lovituri” ale DNA a reprezentat-o trimiterea în judecată a lui Constantin Nicolescu, preşedintele CJ Argeş, pentru presupuse fapte de corupţie, împreună cu alţi 40 de inculpaţi, dintre care vreo 37 erau primari şi viceprimari! După toată mascarada cu surle, trâmbiţe, cătuşe la televizor, metodă devenită clasică la DNA, în 2018, 42 din cei 43 de acuzaţi au fost, ce să vezi, achitaţi! Iar cel care a fost condamnat, a furat-o cu suspendare… Şi achitarea asta în masă a venit de la ICCJ, fără loc de întors!

Prin 2014, artiştii în ale anticorupţiei au picat peste Dan Radu Ruşanu, la acea vreme preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, cu acelaşi tam-tam, mai mult, l-au ascuns la puşcărie vreo patru luni, başca vreo trei luni arest la domiciliu. După trei ani, ICCJ l-a achitat pe Ruşanu de toate acuzaţiile care i s-au adus.

Pe Cristian Bîgiu, fostul prefect de Buzău, l-au ascuns vreo 5 luni, după ce a fost denunţat de Adrian Mladin, ca în final să fie şi el achitat. Surupăceanu, fostul deputat a fost şi el achitat la începutul acestui an, după ce a fost târât câţiva ani prin birourile DNA, pentru complicitate la abuz în serviciu. Să nu amintim de primarul din Râmnicu Vâlcea sau de Cherecheş de la Baia Mare, care au fost şi ei cazaţi perioade substanţiale în penitenciar. Iar dacă vorbim de judecătorul Stan Mustaţă, mort în puşcărie, magistrat care a beneficiat de un tratament, nu mizerabil, ucigaş de-a dreptul, dimensiunea la care s-a lucrat devine înfiorătoare. Şi este ştiut că judecătorul Mustaţă nu e singura victimă care a murit în urma anchetelor elitei elitelor.

Dacă luăm numai anul 2017 ca exemplu de achitări, cifrele devin halucinante, numai că în spatele cifrelor se ascund destine distruse, familii distruse, cariere distruse, români stigmatizaţi doar pentru că erau ţinte şi incomodau.

DNA Alba – 14 persoane trimise în judecată, 11 achitate. Procentaj de achitare de 78% .

DNA Constanţa – 29 de persoane cu condamnări definitive, 13 achitate, procentaj de 44% .

DNA Târgu Mureş – 22 persoane condamnate, achitate 13, procentaj de achitare de 59% .

Cifrele sunt mai mult decât grăitoare şi arată nivelul profesional al procurorilor anticorupţie, dar cifrele ascund nemilos mizeriile, făcăturile ordinare şi probele contrafăcute ale luptătorilor care au instrumentat aceste dosare.

Iar acum postacii zeiţei, altfel destul de vocali şi motivaţi corespunzător, îi ridică osanale, mai mult, o văd ca un salvator al naţiei, potenţial candidat la fotoliul de la Cotroceni. Faţă de toate astea, întreb şi eu, precum Moromete atunci când a plecat cu Niculae să îl şcolească : -„Niculae, unde mergem noi, domnule ?” Chiar, unde mergi tu, Codruţo?

Adi NICA

Distribuie pe:

Stiri similare