Dacă voi nu vreți, fac eu – pare să-și fi spus managerul SJUR, Alina Stancovici

 

stancovici

La apelul managerului Alina Stancovici, a avut loc ieri, la Spitalul Județean de Urgență din Reșița, întâlnirea cu I.P.S. Ioan, Mitropolit al Banatului pentru a discuta despre ajutorul pe care Mitropolia Banatului îl poate oferi renovării Staționarului 2 al spitalului reșițean.

Săptămâna trecută, joi, am purtat două discuții telefonice cu doi înalți prelați ai lumii creștine: I.P.S. Ioan, Mitropolit al Banatului și Excelența Sa, József Pál, Episcop Romano-Catolic al Timișoarei pentru a le cere sprijinul în renovarea staționarului 2 al Spitalului Județean de Urgență din Reșița. Ambii prelați au manifestat deschidere și promptitudine pentru spitalul nostru și nevoile sale, episcopul romano-catolic, un om care cu drag și suflet mare a păstorit ani mulți comunitatea romano-catolică a Reșiței a făcut a doua zi o donație financiară substanțială pentru staționarul 2, iar IPS Ioan, Mitropolitul Banatului a venit azi la spital pentru a afla cum și cu ce poate ajuta unitatea sanitară“, a declarat managerul Spitalului Județean de Urgență din Reșița, Alina Stancovici.

211182219_1047117715693311_1825147320930907215_n

„Așadar, ieri Mitropolitul Banatului, împreună cu Prea Onoratul Gheorghe Șuveți, Protopop al Reșiței și cu pr. Gozman, consilier social al Episcopiei Caransebeșului au fost la spital pentru a identifica nevoile staționarului 2. Dată fiind întâlnirea cu Mitropolitului Banatului la spital, la ora la care se sfârșea ședința Consiliului de Administrație al unității sanitare, am considerat oportun ca discuțiile să se poarte într-un cadru mai larg, invitând și președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca și președintele C.A. al SJUR, dr. Paul Purea la întâlnire, discuțiile dovedindu-se constructive.

Așa cum am stabilit telefonic, mitropolitul a fost să vadă personal acoperișul staționarului 2 urcând astfel în podul clădirii. Evident, așa cum Biserica a făcut mereu pentru comunitate, ajutorul este cert: Mitropolia Banatului se va ocupa de renovarea acoperișului staționarului 2. Bucuria este triplă pentru că după renovarea aproape terminată a staționarului 3, cu sprijin de la comunitatea Reșiței și Caraș-Severinului și de la instituții publice, societăți comerciale, ONG-uri -uri și autoritățile locale, Primăria Reșița și Consiliul Județean Caras-Severin, demarăm renovarea Staționarului 2 prin implicarea Sfintei Biserici: Mitropolia Banatului, Episcopia Romano-Catolică de la Timișoara și Episcopia Caransebeșului“.

211225487_1047117602359989_7606627682528122675_n

Managerul Alina Stancovici a mai precizat referitor la zecile de mâini întinse care au sărit în sprijinul spitalului din municipiul de pe Bârzava: „Desigur, nu trebuie să uităm ajutorul oferit zilele trecute prin donațiile făcute prin Clubul Lions Reșița Kindness, care merg mai departe pentru cei ce vor să doneze și prin sufletul deschis și pus spre folosul spitalului de producătorul și artistul Florentina Martiș, de la Peciu Nou. Când dorința există, iar oamenii au sufletul mare, Dumnezeu face ca scopul, locul, fapta și ajutorul să se întâlnească, iar acest loc este Spitalul Județean de Urgență din Reșița, mai întâi staționarul 3, iar acum staționarul 2“.

Prețuire tuturor celor care prin fapta lor, aduc binele de care acest spital are nevoie pentru a rămâne în picioare pentru sănătatea noastră, a tuturor!”, a concluzionat Alina Stancovici.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

 1. Nelutzu

  Nea Romica nu vinzi și matale un TIR ca sa donezi bani la spital? Dacă tot ai tăiat finanțarea…

 2. zero

  Nah’, tăiţelu’, dunga & penele câştigă de la “achiziţii”, “investiţii” şi “licitaţii” (cu ai lor).
  Nu de la reparaţii.
  Aşa că fac doar stricăciuni că … banul e ochiul dracului.
  În rest … Dumnezeu cu mila şi cu sănătatea.

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei