Dacă tot e Ziua Europei, mergem și noi…

pf1

Poliţiştii de frontieră au depistat nouăsprezece cetăţeni din Afganistan, Pakistan, Irak, Siria şi Tunisia, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pe jos sau ascunşi în mijloace de transport.

La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră pe sensul de ieșire din țară, un cetățean bulgar, aflat la volanul unui microbuz înmatriculat în Turcia. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, componente electronice, pe ruta Turcia-Polonia. În urma efectuării controlului amănunțit al mijlocului de transport, au fost descoperiți, ascunși în compartimentul pentru marfă, doisprezece cetățeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Irak și Siria, cu vârste cuprinse între 16 și 26 de ani.

De asemenea, poliţiștii de frontieră au efectuat controlul amănunțit asupra unui ansamblu rutier condus de un cetățean bulgar, care transporta sticlă pentru o societate comercială din Elveția. În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport au descoperit, în interiorul compartimentului de marfă, șase cetățeni străini. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Afganistan și Pakistan, cu vârste cuprinse între 15 și 35 de ani, solicitanți de azil în România.

pf2

Luni dimineață, în jurul orei 06:00, polițiștii de frontieră  au observat, la aproximativ 50 de metri de linia de frontieră, în zona adiacentă terminalului marfă, o persoană care se deplasa pe jos. Deoarece aceasta nu își justifica prezența în zonă, a fost condusă la sediul sectorului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că este cetățean din Tunisia, în vârstă de 30 de ani, solicitant de azil în țara noastră.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei