Cu sau fără primar, la Moldova Nouă proiectele începute continuă

 1
Cu un primar ales și suspendat, cu un Consiliu Local neinvestit, fără viceprimar și dirijați doar de secretarul instituției, salariații Primăriei din Moldova Nouă își fac treaba ca și până acum, continuând proiectele edilului Adrian Torma. Proiecte multe la care se poate lucra și în acest sfârșit de an datorită iernii care nu a sosit încă pe malul Dunării. Adrian Torma, primarul reales de locuitori, a postat aseară pe pagina sa de socializare o parte a eforturilor oamenilor din Primărie, oameni pe care a știut să-i atragă timp de patru ani în preajma sa:
 2
Lucrările continuă și schimbările sunt văzute “chiar” și de adversarii “tradiționali”. Astăzi constructorii au lucrat din plin, impulsionați și de ceaiul cald oferit de o familie modestă, dar de mare omenie, în zona blocurilor 23, 22, 26 și 39.
Deși nu e “treaba mea” în acest moment, datorită nevalidării în funcția de primar, totuși vreau să mă antrenez, poate intru în joc în curând, deschizând o tema importantă pentru comunitatea noastră:
Procedura de alocare a locurilor de parcare și taxarea –  informez despre propunerea de Hotărâre de Consiliu Local pregătită pentru anul 2021, deoarece vom avea în jur de 500 de locuri de parcare reabilitate sau existente care pot fi atribuite, mai ales că avem solicitări din partea concetățenilor.
-taxa lunară 15 RON sau abonament anual 150 lei;
-locul de parcare este asigurat în intervalul orar 18:00 – 08:00;
-taxele și impozitele locale plătite la zi obligatoriu;
-prioritate au mașinile înmatriculate la Moldova Nouă;
-parcările centrale 1 leu/oră – gratuit pentru cei care au abonament anual; taxa se plătește prin SMS sau aplicație;
-taxa lunară 20 lei pentru autoturismele care nu sunt înmatriculare în Moldova Nouă sau abonament anual 200 lei, în limita locurilor disponibile.
 3
  Autoturismele parcate ilegal:
-amenda conform legii;
-taxa recuperare autoturism ridicat – 1500 lei în max. 24 de ore cu penalizări pentru fiecare zi de staționare suplimentară.
 4
Atenție: Este o propunere care va trebui validată de Consiliul Local, dar cel mai important, să fie acceptată de majoritatea concetățenilor, printr-un dialog corect între administrația publică și comunitate. Important este să vedem partea pozitivă a intenției Primăriei și împreună să mai rezolvam o problemă care ne dă bătăi de cap de peste 30 de ani. Aștept cu mare interes propunerile constructive și productive“.
Dan AGACHE
Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei