Cu 22 de proiecte în derulare, primarul comunei Berliște nu face față cofinanțărilor

11

Nu doar primarii social democrați din Caraș-Severin se plâng de repartizarea sumelor pentru investiții făcute de Consiliul Județean Caraș-Severin. Edilul Nicolae Orăvicean, primarul comunei Berliște are și el probleme din cauza numărului mare de proiecte aflate în diferite stadii de execuție: școli, grădinițe, cămine culturale, un centru comunitar, alimentare cu apă, canalizare. Cea mai mare dorință a edilului este însă drumul de acces spre comună, DJ573A Nicolinț – Berliște – Vrani – Greoni, un drum cu două intrări din șoseaua națională ce leagă Oravița de Moldova Nouă.

În urmă cu aproximativ 20 de ani, tronsonul Nicolinț – Rusova – Mercina – Berliște a fost refăcut, cu infrastructură de piatră și asfalt, dar din cauza unei firme cu obiect de activitate agricol, a fost distrus de utilajele de mare capacitate care l-au străbătut.

Am făcut solicitări către Consiliul Județean referitoare la acest tronson de drum, dar nu am primit niciun răspuns. Ba mai mult, m-am trezit că există o firmă din Timișoara cred, care efectuează (la comanda Consiliului Județean Caraș-Severin) niște lucrări de reabilitare. Nu mi-a spus nimeni nimic; nici cine lucrează, nici nu am văzut ordinul de începere a lucrărilor, este ceea ce eu am sesizat în teren“, a declarat pentru Reper 24, primarul din Berliște.

Știu de o serie de discuții informale la nivelul CJ-ului despre o posibilă pietruire a tronsonului Iam – Berliște și de asfaltarea intravilanului localității Milcoveni. Eu, fără a fi un specialist, cred că dacă s-ar aloca suplimentar cam 400 de mii de lei s-ar reuși reabilitarea drumului, astfel încât acesta să poată fi circulat fără riscul de a-ți distruge mașina sau de a produce un accident“, a mai precizat Nicolae Orăvicean.

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Milcoveni

    Ce are si comuna Berliste primar ma mir sau poate doar în presă că la primărie nu bate vantu

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei