Creștere spectaculoasă! Peste 3.000 de persoane se află în izolare în Caraș-Severin!

caraseni

Crește vertiginos numărul persoanelor izolate la domiciliu în județul nostru, în contextul Covid-19, evoluție datorată revenirii în țară a unui număr tot mai mare de români, numărul persoanelor izolate ajungând la 3203, cu 499 mai multe decât ieri.

În ultimele 24 de ore au ieșit din izolare 9 persoane, în timp ce în carantină avem 69 de cărășeni și nicio persoană nou intrată în carantină în ultimele 24 de ore. Persoane ieșite din carantină în ultimele 24 ore sunt 16, iar numărul celor testați este de 1548.

Privind izolarea la domiciliu avem următorul fenomen: Poliția de Frontieră de la punctul de intrare în țară transmite către CJCI numărul persoanelor intrate. Se face o primă triere fiind eliminate persoanele care fac excepție, șoferii de tir și celelalte persoane care prin lege sunt exceptate de a intra în izolare 14 zile. După aceea se trimite la DSP, se face ancheta epidemiologică și acele persoane care trebuie să stea în izolare sunt contactate și se ia legătura cu ele pentru a ne spune câți membri de familie au, de aceea numărul celor prezentați este într-o dinamică continuă.

Poate în țară intră 700 de persoane, pentru Caraș-Severin rămân 350, efectiv, la domiciliu, la care se mai adaugă un număr de 50-100 de membri de familie, din care se mai scad persoanele care erau în izolare ca fiind contacți ai persoanelor carantinate, când se împlinesc cele 14 zile”, a explicat prefectul județului Caraș-Severin, Cristian Gâfu, la finalul ultimei ședințe a Colegiului Prefectural.

 

Elena FRANȚ

 

 

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei