Toate gusturile toamnei s-au adunat astăzi în curtea Centrului Primăvara din Reșița. Micuții, părinții și cadrele didactice au primit musafiri de seamă, pe care i-au poftit cu mic, cu mare, să danseze și să guste din bunătățile pregătite cu grijă chiar de copilași.
Pentru a sărbători toamna așa cum se cuvine, copiii de la Centrul Primăvara au întins un adevărat ospăț cu foc de tabără, competiții și distracție. Invitații speciali au fost o grupă de preșcolari de la Grădinița Dumbrava Minunată, acolo unde serbările toamnei s-au consumat ieri.
Ziua a început în sălile de clasă, acolo unde micuții au învelit împreună cartofii numai buni de copt și s-au jucat cu roadele toamnei, din care au realizat tot felul de figurine.
Distracția s-a mutat repede în curtea centrului, acolo unde mesele întinse și standurile personalizate au fost atracții sigure. Cele mai populate zone au fost cele din jurul focurilor de tabără, acolo unde fie ardea câte un ceaun plin de bunătăți, fie se coceau cartofii și bucatele din care cei mici, împreună cu invitații lor, să se bucure.
„Mă distrez, este mai frumos decât atunci când trebuie să stăm în clase, în băncile noastre. Îmi place mai mult așa. Nu prea îmi place să dansez, cel mai mult îmi place că suntem afară și pot să alerg”, spune Andrei, unul dintre micuții care învață la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Primăvara.
Plăcintele de dovleac, cu mere, mustul și cartofii copți au avut cel mai mare succes printre micuți, iar satisfacția a fost și mai mare în fața bucatelor, pentru că fiecare a contribuit cât a putut la prepararea acestora.
„Noi, cei de la Primăvara, am sărbătorit toamna. Activitatea se numește Gustul Toamnei și ne-am dorit ca alături de părinți, de copii, de cadre didactice și de invitați, să ne bucurăm de ultimele zile frumoase de toamnă. Am avut ca și invitați o grupă de preșcolari de la grădinița Dumbrava Minunată, noi am fost invitații lor cu o zi înainte la o activitate asemănătoare și astăzi ei ne întorc vizita. Au venit la centru și împreună cu copiii noștri au pregătit din legume și fructe omuleți, au împachetat împreună în folie cartofii pe care apoi i-am copt și să ne bucurăm cu toții de alimentele pregătite și de distracție”, a explicat Sorina Stolojan, cadru didactic al centrului.
Alexandra JURCA