Consiliul Judeţean Caraş-Severin se mândreşte cu noi proiecte

someri

Două proiecte care vizează piaţa forţei de muncă din Caraş-Severin au fost câştigate de autorităţile judeţene, urmând să fie implementate în beneficiul a peste 2000 de şomeri, în principal din mediul rural. Potrivit unui comunicat transmis de biroul de presă al Consiliului Judeţean Caraş-Severin, preşedintele acestui for, Sorin Frunzăverde, a semnat zilele trecute contractele pentru două noi proiecte ce au obţinut finanţare prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Este vorba de proiectele : “Sprijinirea şomerilor din judeţul Caraş-Severin pentru integrarea pe piaţa muncii” șiOcupare şi iniţiative antreprenoriale în mediul rural”. Valoarea însumată a acestora depăşeşte 6.800.000 de lei.

 Proiectul Ocupare și inițiative antreprenoriale în mediul rural”, cu o valoare totală de 4.653.256 lei, are drept obiectiv general creșterea ratei de ocupare și facilitarea integrarii pe piața muncii a șomerilor din mediul rural și a persoanelor ocupate în agricultura de subzistentă din Regiunile Vest, Centru și Sud-Vest prin furnizarea unor programe integrate și inovative, promovarea culturii antreprenoriale și crearea condițiilor pentru dezvoltarea de afaceri profitabile și sustenabile. Proiectul se adresează unui număr de 850 de șomeri din mediul rural și persoane ocupate în agricultura de subzistenta, iar 600 vor beneficia diferențiat de programe integrate, inclusiv formare profesională, ce au ca scop îmbunățățirea capacității de ocupare a unui loc de muncă.  Partenerii Consiliul Județean Caraș-Severin sunt : Camera de Comerţ şi Industrie Caraş-Severin, SC New Hope SRL, SC Praktik Consulting & Comp SRL, Consiliul Județean Mehedinți, Centrul Regional de Formare Continuă pentru Administrația Publică Locală Timișoara, INFOR Consorzio Interaziendale per la Formazione și comunele Berzovia, Pojejena, Slatina Timiș.

 Cel de-al doilea “Sprijinirea șomerilor din județul Caraș-Severin pentru integrarea pe piața muncii” este implementat de către Consiliul Județean Caraș-Severin în parteneriat cu : Camera de Comerţ şi Industrie Caraş-Severin, SC New Hope SRL, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Caraș-Severin și INFOR Consorzio Interaziendale per la Formazione (Italia).  Cu o valoare totală de 2.160.543 lei, proiectul se adreseaza unui numar de 306 de someri si persoane in cautarea unui loc de munca, iar 290 vor beneficia diferentiat de programe integrate ce au ca scop imbunatatirea capacitatii de ocupare a unui loc de munca.

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei