Conferința privind viitorul Europei: lansarea platformei cetățenilor la 19 aprilie

ue
În cadrul reuniunii sale de miercuri, comitetul executiv al Conferinței privind viitorul Europei a continuat pregătirile pentru începerea conferinței. Comitetul executiv a aprobat platforma digitală multilingvă care va permite cetățenilor din întreaga UE să contribuie la lucrările conferinței. De asemenea, comitetul a convenit asupra metodelor sale de lucru și a avansat pregătirile pentru evenimentul inaugural cu ocazia Zilei Europei (9 mai).

Începând cu 19 aprilie, datorită acestei noi platforme digitale multilingve, cetățenii din întreaga Europă vor avea posibilitatea de a-și exprima opiniile cu privire la orice subiect pe care îl consideră important pentru viitorul UE. Acest lucru le va permite – pentru prima dată la nivel european – să își prezinte ideile, să comenteze ideile altor persoane, să creeze și să participe la evenimente. Platforma va fi reperul central al conferinței, un loc în care toate contribuțiile vor fi reunite și partajate, inclusiv evenimentele, grupurile de dezbatere și sesiunile plenare ale conferinței.

Un mecanism de feedback specializat va agrega și analiza aspectele-cheie aduse în discuție, astfel încât acestea să poată fi luate în considerare în cadrul grupurilor de dezbatere și al sesiunilor plenare ale conferinței. Platforma va oferi, de asemenea, informații privind structura și activitățile conferinței, precum și resurse pentru organizatorii de evenimente, inclusiv un catalog al principalelor evenimente prin care vor putea fi promovate inițiativele la nivel local, regional, național și european. Cetățenii vor putea, de asemenea, găsi cu ușurință evenimente la care doresc să participe cu ajutorul unei hărți interactive.

În plus, comitetul executiv a avansat în pregătirea evenimentului inaugural al conferinței cu ocazia Zilei Europei (9 mai), în cazul în care situația pandemiei va permite acest lucru. De asemenea, comitetul și-a adoptat metodele de lucru și a purtat o primă discuție despre regulile privind componența și activitatea sesiunilor plenare ale conferinței.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei