Concursul Internaţional de şah „Alexandru Hoţopan”, la Gyula

modelmic
În ziua de sâmbătă, 4 iulie 2015, la sediul Uniunii Culturale a Românilor din Ungaria, la Gyula, s-a desfăşurat Concursul Internaţional de şah „Alexandru Hoţopan”. La competiţie au participat 26 de concurenţi, din România şi Ungaria, la diverse categorii de vârstă.

Organizatorii evenimentului sunt Uniunea Culturala a Românilor din Ungaria si publicatia “Foaia Românească”. Inițiatorul acestei manifestari este Ioan Cozma, român originar din Gyula, șahist dar și membru al coralei “Pro Musica”.
Ambasada Romaniei la Budapesta a sprijinit organizarea acestei competiții, care începe sa devină o tradiție în calendarul comunității românești din Ungaria. Consulul general al României la Gyula, Florin Trandafir Vasiloni, a participat la ceremonia de deschidere a concursului, salutând în cuvântul său organizatorii şi participanţii. Toţi participanţii au fost răsplătiţi de organizatori cu diplomă şi medalii.
[slickr-flickr search=”sets” set=”72157655573201315″]
Concursul, aflat la cea de-a șasea ediţie, poartă numele regretatului Alexandru Hoţopan, fost jurnalist, redactor-şef al revistei “Foaia românească” între anii 1970-1990, mare iubitor al şahului, care vreme de mai mulţi ani a organizat numeroase competiţii de şah pentru românii din Ungaria.  Tot el a fost şi cel care a iniţiat mişcarea de dansuri populare a copiilor români din Ungaria, “Periniţa”.
Alexandra JURCA
Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei