Comuna Brebu a rămas fără primar! Roșca, trimis în judecată de DNA!

modelmic

 

Comuna Brebu a rămas fără primar, după ce prefectul Nicolae Miu Ciobanu a semnat un ordin de încetare a mandatului lui Viorel Mitea Roșca înainte de expirarea duratei normale.

Decizia finală a fost luată marți de Tribunalul Caraș-Severin, și asta pentru că Roșca a formulat o acțiune împotriva ordinului semnat de prefect, acțiune ce a fost însă, respinsă.

Sentința instanței cărășene este definitivă și nu mai poate fi atacată.

Fostul edil, Viorel Mitea Roșca, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru trafic de influență și asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni.

Viceprimarul Ion Țicheriu a fost complice la ilegalitățile primarului, cei doi fiind deja condamnați de Tribunalul Arad la un an și șase luni de închisoare cu suspendare într-un dosar de fraudare de fonduri europene și naționale alocate prin programele de sprijinire a producătorilor şi utilizatorilor de terenuri agricole.

De asemenea, cei au încheiat contracte de prestări servicii cu firme ale lui Tudor Ioan Jurj din Lugoj, omul de legătură al lui Romică Anculia, fostul director APIA Caraş-Severin, condamnaţi şi aceştia, pentru fapte de corupție.

Alexandra JURCA

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei