Colectarea selectivă, în atenția administrației locale din comuna Berzasca

 

furdui

Într-o perioadă în care se pune un accent tot mai mare pe protecția mediului înconjurător, atât la nivel global cât și punctual în fiecare țară, conducerea Primăriei Berzasca din Caraș-Severin încearcă să introducă acest concept de „curat“ și la nivel local. Asta în contextul în care se dorește o Românie curată pe de o parte, dar și pentru că localitatea se află într-o zonă deosebit de frumoasă, cu un potențial turistic neexploatat la adevărata lui valoare: Clisura Dunării.

Ne concentrăm întreaga atenție pe implementarea proiectului de colectare selectivă pe 4 fracții, pentru a-l face funcțional“ – a declarat pentru Reper 24, edilul comunei, Nicolae Petru Furdui. „Am achiziționat pubele, saci de plastic de diferite culori pentru fiecare fracție în parte și încercăm să lămurim cetățenii că o astfel de colectare selectivă este în primul rând în avantajul lor, atât din punct de vedere financiar cât și pentru a avea o contribuție, fiecare dintre noi, la realizarea unui mediu mai curat“ – a mai explicat primarul Furdui.

Pentru că în această perioadă nu funcționează stația de sortare și depozitare de la Lupac, gunoiul colectat din comuna Berzasca este depozitat temporar pe raza localității, urmând să fie transportat ulterior la stația de la Lupac. „Trebuie să umblăm la mentalitatea oamenilor, să-i facem să înțeleagă avantajele unei colectări selective a gunoiului pentru a reuși să păstrăm măcar mediul curat și pe cât este posibil să facem, fiecare dintre noi, tot ce este posibil pentru îmbunătățirea lui“ – a mai precizat edilul.

Tot în comuna Berzasca se află în implementare două proiecte cu finanțare prin programul PNDL2. Primul este cel de extindere și reabilitare a sediului Primăriei, proiect aflat în execuție, iar cel de al doilea, tot în execuție, este cel de modernizare a unui dispensar medical unde vor funcționa două cabinete stomatologice. Proiectul, finanțat tot prin PNDL2, vine după ce a fost modernizat și cabinetul medical pentru medicii de familie ce funcționează în comuna Berzasca.

 

foto: adevarul.ro

Dan AGACHE

 

 

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei