„Cîțu a plecat, coronavirusul rămâne“, iar președintele Iohannis pregătește consultări

asd
După decizia premierului desemnat Florin Cîțu de a-și depune mandatul cu doar 10 minute de începerea ședinței parlamentare, în care urma să fie votat un nou executiv, președintele României Klaus Werner Iohannis a făcut joi seara o declarație de presă:

„Vreau să spun că această decizie nu schimbă cu nimic faptul că România are în acest moment un guvern care funcționează; guvernul Orban care a dovedit că acționează cu toată hotărârea și responsabilitatea, ia toate deciziile necesare pentru o stopare a răspândirii infecției cu coronavirus. Datorită acestor măsuri, chiar dacă mai drastice, dar luate la timp, în România numărul infectărilor a rămas destul de mic.

Suntem cu toții responsabili să găsim cât mai urgent o soluție democratică la actuala situație politică. Așadar, am decis convocarea consultărilor cu partidele parlamentare pentru mâine, începând cu ora 13. Nu avem niciun moment de pierdut. Solicit imperativ parlamentului să lucreze cu celeritate, astfel încât săptămâna viitoare să fie investit un guvern cu puteri depline, un guvern cu care să pot să mă dedic sută la sută combaterii efectelor răspândirii noului coronavirus, având atunci la dispoziție toate pârghiile pentru a lua măsurile ce se impun. Prioritatea zero în aceste zile este protejarea sănătății oamenilor. De aceea repet: răfuielile și meciurile politice nu-și au deloc rostul în actualul context“.

Traversăm o perioadă foarte complicată, fără precedent, în care lucrurile evoluează rapid și imprevizibil. Autoritățile care gestionează situația creată de noul coronavirus, au luat din timp măsurile necesare pentru a limita efectele negative. Dar pentru a fi cu adevărat eficiente aceste măsuri luate de guvern, trebuie urmate cu strictețe, de fiecare dintre noi. Respectarea fără excepție a regulilor de igienă, reprezintă principala linie de apărare împotriva răspândirii virusului și cu toții putem contribui din acest punct de vedere la diminuarea riscului de contaminare.Limitarea cât de mult posibil a contactului social, evitarea aglomerațiilor, flexibilizarea programului de lucru, sunt alte măsuri care contribuie foarte mult la prevenirea răspândirii virusului.

Carantina sau autoizolarea acolo unde se impun sunt obligatorii, oricât de neplăcute ar fi și oricât disconfort ar crea. Nedeclararea tuturor lucrurilor către medic, nerespectarea restricțiilor impuse de autorități, pot avea efecte foarte grave atât asupra persoanei care face aceste lucruri cât și pentru cei cu care vine în contact. Împiedicând răspândirea virusului în comunitate, câștigăm timp prețios în lupta cu acest flagel; comportându-ne responsabil și prudent ajutăm atât medicii cât și oamenii bolnavi care au realmente nevoie de îngrijire de specialitate“.

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

3 Comentarii

  1. zero

   MulţumeCS @Toader!
   „Vreau să spun că această decizie nu schimbă cu nimic faptul că România are în acest moment un guvern care funcționează … Prioritatea zero în aceste zile este protejarea sănătății oamenilor”

   Şi Preşedintele înţelege prioritatea (zero).
   Pentru că totuşi, este profesor de fizică, nu negustor de tăiţei sau prim-miliţian de la Armeniş care să protejeze “sănătatea” instituţiilor şi agenţiilor (bolnave) devenite total nepublice.
   Că total nepopulare şi dezgustătoare majorităţii cetăţenilor erau mai de demult :)

   -

 1. Johann Nicolescu

  Inconstienta si iresponsabilitatea presedintelui Klaus Werner Iohannis si a PNL-pdl-ului a ajuns la un nivel extrem de periculos pentru poporul roman. Dupa guvernele Basescu-Boc care au fost catastrofe, guvernele Iohannis-Ciolos-Orban sunt un dezastru si sunt mai periculoase si decat coronavirusul. De la “primul pas” si “pas cu pas” presedintele Iohannis a trait departe si chiar s-a rupt de realitatile problemelor romanilor si asta face si in prezent, in al doilea mandat. Speram ca aceasta lupta politica absurda nu se va finaliza cu ineptia exprimata de Iohannis “a trebuit sa moara oameni”. Acum diaspora se intoarce in tara si poate vedea haosul de acasa, ca altadata sa se gandeasca mai bine pe cine voteaza.

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei