Ciprian Măceșanu: „Vreau să aduc Ticvaniu Mare pe poziție pe care a fost imediat după Revoluție!”

mac

Actualul primar al comunei Ticvaniu Mare, Ciprian Măceșanu speră într-o coalizare între eforturile pe care le face din poziția pe care o ocupă acum și cetățeni, pentru a aduce comuna pe aceeași poziție pe care a fost imediat după Revoluție.

Pe lângă proiectele mici care țin de cosmetizarea comunei, edilul vrea să ducă la bun sfârșit și proiectele mari, a căror stadiu de implementare și execuție se află fie în derulare, fie  sunt sistate din cauza constructorului care nu a respectat, în unele cazuri, clauzele.

Avem proiecte în execuție, avem proiectul în derulare „Modernizare străzi în comuna Ticvaniu Mare” pe PNDL 2, cu valoare de finanțare de aproximativ 5 milioane de lei. Prin acest proiect vor beneficia de străzi asfaltate localitățile Ticvaniu Mare și Ticvaniu Mic, iar undeva la 21% din lucrări au fost efectuate până în prezent, fiind vorba de 5 km de străzi”, spune primarul Ciprian Măceșanu.

Vor fi asfaltate în jur de 13 străzi, edilul fiind mulțumit de modul în care constructorul execută lucrările, termenul de finalizare fiind decembrie 2022.

1

Un alt proiect de care beneficiază comuna Tivaniu Mare este cel de reabilitare al școlilor, pe PNDL 2, în localitatea Secășeni și localitatea Cârnecea.

„Dorința mea este ca pe perioada cât mai ține pandemia și pe perioada vacanțelor să reușesc să găsesc un constructor care să se poată ține de executarea lucrărilor la școli. Termenul de execuție este relativ foarte mic, construcțiile nefiind foarte mari. Școala din Cârnecea are 171 metri pătrați, iar cea din Secășeni are undeva la 200 de metri pătrați.

3

 

 

 

În reabilitarea lor intră și crearea condițiilor de igienă pentru copii, adică se fac grupurile sanitare care nu erau prevăzute, și automat s-ar elimina una dintre problemele majore, adică avizarea școlilor la începutul anului școlar. Acesta ar fi țelul meu numărul unu!”, afirmă edilul din comună.

Între timp, reprezentanții administrației locale au aplicat și pentru „Acces la educație în mediul online în contextul pandemiei Covid”, un proiect care se va concretiza în achiziția unui număr de 174 de tablete pentru elevi, necesare în condițiile în care școala va rămâne în online.

Și clădirea Primăriei, deteriorată în momentul de față, va fi reabilitată și extinsă, cu finanțare tot prin PNDL 2.

Este un proiect finanțat prin PNDL2. La un moment dat a fost contractat de către o societate comercială, dar nu s-a respectat nici aici graficul de execuție al lucrărilor, și mai multe aspecte ale proiectului, ceea ce m-a determinat să reziliez contractul cu societatea respectivă. Finanțarea a fost prelungită până în decembrie 2022.

DSC_0807

Nu este o construcție dărăpănată, nu este o super lucrare, în condiții normale în 14 luni ar trebui finalizată, cu tot cu extindere”, afirmă primarul Ciprian Măceșanu.

Primăria a reziliat contractul cu constructorul care trebuia să se ocupe de toate cele trei obiective, dar care nu a respectat conditiile. Este vorba despre cele două școli și clădirea primăriei comunei Ticvaniu Mare.

Edilul mai are însă și alte proiecte de implementat, despre care vom relata pe larg într-un articol viitor.

 

 

Lorena POENARU

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

 1. Codul penal

  Acest “nenorocit” de PNDL nu este opera CIUMEI ROSII? Cu astfel de masuri a “distrus” țara PSD. Vorba lui Nicu Ceausesc “astia nu pot vopsi ce a construit tata” . Astia nu pot număra măsurile bune al Ciumei Roșii. REAmintesc unele dintre “nenorocirile ” facut românilor de catrePSD , poate intra in capul romanasilor mei:
  – crestere salarii
  – crestere pensii
  – crestere alocatii
  – scutiri transport studenți, elevi, pensionarii
  – reducere TVA
  – reducere cota impozit venit
  – scutire impozit IT, constructii
  – restituire Taxa Auto
  – tichete vacanta
  – programe agricultura.gen tomata
  – eliminarea unor taxe ptr pasaport, cazier, permise etc.

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei