Cea mai deprimantă lună din an! „Oamenilor le e frig, sunt bolnavi, îi doare și în ianuarie!

an

Luna ianuarie este declarată ce mai deprimantă lună din an! Pentru cei care preferă să vadă partea plină a paharului, luna ianuarie este luna în care se stabilesc obiective noi. Pentru cei mai puțin optimiști, însă, ianuarie este cea mai tristă lună a anului! Și cum poți fi optimist dacă ai burta goală, ești bătrân, bolnav și singur sau nu ai asigurată hrana zilnică pentru gurile copilașilor! Toate aceste suflete trăiesc cel mai acut această perioadă cenușie de început de an și mai mult ca oricând au nevoie de ajutor!

Anita Radics, președinta tinerilor din ATOR Banatul de Munte, cei care de vreo 10 luni încoace au hrănit, vizitat, încurajat, sprijinit sute de cazuri aflate la limita supraviețuirii, ne îndeamnă să împingem granițele nevoii de a dărui, de a fi mai buni, dincolo de perioadele devenite clasice pentru astfel de acțiuni.

Analizam zilele acestea, alături de colegii mei, faptul că există o modă și o îngrămădire a organizării campaniilor umanitare de către toate asociațiile și instituțiile în preajma sărbătorilor pascale sau de Crăciun. Și asta e foarte bine, pe de-o parte, pentru că oferim bucurii de sărbători! Însă, pe de altă parte – știm noi, oare..? – oamenii mănâncă și au nevoi și în restul anului și au întrebări și în ianuarie sau în mai.

Știți, luna ianuarie este destul de populară ca fiind cea mai deprimantă lună din an, cu rata cea mai mare a sinuciderilor, în mod special în rândul persoanelor singure și/sau neajutorate.

Ne îngrămădim toți în preajma sărbătorilor la ușile sărace cu pachete pline și uităm cu desăvârșire că oamenilor le revin nevoile și după ce noi am plecat de lângă ei, iar cozonacul s-a terminat. De ce, oare, vrem doar de sărbători „să dăruim, să fim mai buni”? Chiar se simte mai intens magia, dacă dăruim doar atunci și, peste an, în restul lunilor care zboară, cu acei oameni se poate întâmpla orice, fără ca noi să știm, pentru că încă nu a venit Crăciunul, perioada în care DOAR ATUNCI trebuie să ne gândim și la ceilalți?

Mă gândesc, atunci, de ce, oare, nu am putea să facem o modă, în schimb, din organizarea campaniilor umanitare de donare de alimente, daruri și îmbrăcăminte și în perioada de după aceste mari sărbători, în ianuarie, februarie, mai sau iunie, când, după ce noi, asociațiile sau instituțiile, ne-am făcut treaba și pozele, uităm cu desăvârșire de cei cărora le-am promis prezența și ajutorul nostru oricând au nevoie…pentru că sună bine și de impact, nu?

Poate că e o temă interesantă de gândit, pentru toți cei care dorim să facem binele și dincolo de Crăciun sau Paște…când nu ești mai bun, dăruind doar atunci, dacă asta ai crezut până acum…”, afirmă președinta ATOR Banatul de Munte, Anita Radics.

Cum ar fi, dacă ar fi sărbătoare în fiecare zi?

Citește și Daruri pentru peste 100 de suflete chinuite! „Acești oameni nu ar trebui să se bucure de atenție doar de Crăciun!”

 

Lorena POENARU

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei