Candidatul PNL Ioan Popa, cu surle și (s)trâmbițe: Reșița este în faliment!

modeljos

Eu, Ioan Popa, garantez reșițenilor faptul că voi aduce investiții și voi crea locuri de muncă la Reșița“.  

Într-o conferință de presă, candidatul liberal la funcția de primar al municipiului Reșița, Ioan Popa i-a prezentat pe doi dintre consilieri locali pe care speră să îi aibă în echipa lui în mandatul de primar al Reșiței pentru care va lupta până la data de 5 iunie. Este vorba de doi antreprenori tineri, noi membrii ai PNL, Aurică Ion Borobar, un jurist în vârstă de 41 de ani, președinte al societății Viitorul Cărășean și Adelin Tuță, în vârstă de 35 de ani, care deține o societate comercială cu obiect de activitate în domeniul instalațiilor și centralelor termice.

„Nu vă ascund că în urmă cu mai mulți ani mi-am dorit să intru în politică, am gândit că ar fi o experiență benefică, dar cred nu am avut probabil curajul și responsabilitatea necesară. Dar acum socotesc că lucrurile au scăpat total de sub control, atât moral, cât și spiritual. Dacă cineva nu își asumă responsabilitatea de a încerca să facă ceva pentru societate, atunci nu putem avea așteptări de mai bine. Am ajuns aici, în situația Reșiței de astăzi, din vina tuturor, poate în primul rând din cauza mea, că nu am avut curaj acum mai mulți ani să ies în față.

Trebuie să înțelegem că nu putem să rezolvăm situația decât împreună. Nu contează că ești udemerist, pesedist, liberal, important e să conlucrăm pentru binele omului, al vecinului și al celor mulți din Reșița. Oare cât timp mai avem să ne batem și să nu încercăm să conlucrăm? Mă gândesc cu frică la faptul că am un copil de 10 ani, care va  crește mare și nu va avea unde s-o apuce“, a mărturisit cu vocea unui pastor plin de har, Aurică Borobar.

Ioan popa Resita falimentata

Candidatul de pe lista eligibilă a PNL-ului în viitorul Consiliu Local Reșița, Adelin Tuță și-a început discursul mulțumind Domnului pentru cele două fetițe, soția și viața îmbelșugată pe care o are. God Bless! De acum va avea o viață și mai plină, grație întâlnirii pe cărarea destinului său cu dinamicul Ioan Popa, un candidat plin de energie și optimism. Tuță a criticat lipsa de transparență din administrația publică locală.

„Cred că ar fi timpul ca alături de domnul Ioan Popa să facem ceva pentru comunitatea în care trăim. Vreau să vorbim mai puțin despre noi și mai mult despre proiectele noastre pentru Reșița“, a afirmat inginerul specialist în furnizarea gazelor naturale, Adelin Tuță.

Tuță s-a declarat nemulțumit și de modul în care sunt efectuate lucrările edilitare și cele de reabilitare în urma canalizărilor și după introducerea rețelelor de apă curentă.

Ioan Popa vrea 12 consilieri locali în viitorul for legislativ al Reșiței!

 Președintele PNL Reșița are proiecte ambițioase pentru Reșița, iar ziua de 5 iunie să îi confirme o prefigurare a unui Consiliu Local al Reșiței în care liberalii să fie majoritari.

Ioan Popa nu pune în calcul un eșec la alegerile pentru primar al orașului Reșița: „am încredere maximă în mine ca persoană și în echipa mea viitoare de consilieri. Sunt convins că vom câștiga alegerile din iunie“.

Pe surse, Popa a anunțat că în perioada următoare un contra-candidat la funcția de primar al Reșiței se va împăuna la braț cu un investitor care va anunța un număr de 1500 – 2000 de locuri de muncă! Fără a nominaliza personajul,  am bănuit într-o primă fază că acesta nu poate fi altul decât candidatul PNȚCD-ului, Lucian Ionescu – Fish, care a mai anunțat în anumite cercuri faptul că poartă discuții cu o serie de societăți din industria fină pentru posibile investiții în orașul de pe Bârzava. Dar Ioan Popa a revenit cu lămuriri.

„Nu poate fi vorba de un investitor serios, cel care se prezintă cu două luni înainte de alegeri la brațul politicianului. Eu nu aș face așa ceva! Încercăm să aducem în oraș firme de talie mică și medie pentru acoperirea necesarului forței de muncă din oraș. Nu cred că Reșița își mai dorește să riște cu investitori care se dezvoltă în coloși cu un potențial de mii de locuri de muncă“, a declarat candidatul liberal.

Ioan Popa a declarat că gradul de îndatorare al Reșiței este unul mai mult decât îngrijorător: „M-am interesat și am aflat că datoriile Primăriei Reșița, care înseamnă credite la bănci, se cifrează în jurul a 35 de milioane de euro, în condițiile în care bugetul anual al municipiului se apropie de această sumă, 35 de milioane de euro. Analizând cu atenție putem spune că Reșița este în faliment!

 Un tuns de iarbă, la hectar, costă 33 de milioane de lei la Primăria Reșița! – după declarațiile lui Ioan Popa

Totodată Ioan Popa a vorbit despre o sumă exorbitantă pe care Primăria Reșița i-ar fi plătit-o unui serviciu intern de întreținere a spațiilor publice pentru  tăierea de iarbă din Parcul Industrial, care ar fi costat instituția 3355 lei/ha, totalizând la finalul acțiunii 87.000 de lei destinați tunsului și bărbieritului pășunii din Parcul Industrial pe o suprafață de 15 hectare! În fapt Primăria ar fi supus la licitație acest subiect în lunile august – septembrie 2015, iar firmele care ar fi participat la licitație aveau toate prețuri mai mici la hectar decât serviciul propriu (de tocat banii?) al Primăriei Reșița! Să ne explice Sava Giuricici cum s-a ajuns la această sumă?

„Este de 20 de ori mai scump decât aș face-o eu într-o săptămână, cu socrul meu Tata Pau și cu nea Mitică de 75 de ani!.  Există varianta că banii ăștia au fost sifonați sau varianta de a continua acel mod de existență în administrația publică de a menține niște locuri de muncă artificiale pentru viitori votanți. Dau acest exemplu și aștept de la Primărie explicații pentru această situație“ – a afirmat Ioan Popa.

Sergiu TABAN

Distribuie pe:

Stiri similare

29 Comentarii

 1. Nelu Nelu

  Don Popa a vorbit mult, dar nu a spus nimic. Aceasta este strategia și proiectul de campanie al PNL-ului

  1. Pipi

   Aduce un investitor cu 2000 locuri de munca. 1000 pentru consum la ponton si 1000 sa-i termine blocul din centru. Astea ar fi prioritatile taitelului.

  2. onut

   Din o mie 999 trag pe nara la ponton
   Nelu credeti ca nu stiee?
   Si poate ar trebui urmarite si de altcineva aceste lucruri grave..

  3. Sterpelescu Mihai

   Orice strategie este mai buna decat aia a PSD-ului! si daca nu faci nimic nu ai cum sa faci mai mult rau decat a facut echipa PSD! Aia care acum au uitat saracutii cum se fura din primarie!! nici nu stau ei ce s-a intamplat acolo, doamne fereste!!

  4. pablo

   Orice candidat ar fi avut PNL era mai bun decat acest bisnitar de “fainoase”(cine stie, cunoaste). Un imoral si un iresposabil nu are ce cauta la carma unui oras de muncitori simpli si onesti !

  1. gelu

   Resita este in faliment bagata de domnul padurar Stepici si de marele asfaltator Crinutul! unu cerea zelce la sunta si celalalalt isi da singur de munca din banii nostri!

  2. salvatorul neamului

   Resita va ajunge intradevar la faliment daca va fi manageriata precum Montebanat(firma stearsa din viata economica de marele manager nelu taitelu popa), sau va fi vanduta italienilor :) Atentie cu cine votati !

 2. Adrian

  Tuta este o prezenta jalnica pe lista PNL. Cine il cunoaste stie despre ce vorbesc. Cu astfel de oameni pe lista de consilieri, dl. Popa risca sa piarda primaria.

  1. gazistu

   Acest “inginer” nu stie nici macar formula chimica a gazului metan, care nu e totuna cu cel natural. E bine ca e tanar , are timp sa invete, daca vrea!

  2. gazistu

   Si daca il aveti pe lista si pe Melniceanu, inseamna ca i-ati gasit bine , dle Popa,se vede ca nu cunoasteti oamenii din Resita.Pacat,aveti o mare sansa, dar acesti oameni va trag in jos!

  3. Ionut

   Daca Ioan Popa si PNL-ul vor sa arate ca le pasa de resiteni, trebuie sa-l retraga urgent pe Tuta de pe lista. Si sa fie atenti la ce nume trec pe locurile eligibile. Unii au fost consilieri 4 sau 8 ani si nu s-au remarcat cu nimic. Au stat in umbra lui Stepanescu.

  4. Lina

   De ce este o prezenta jalnica?! Esti tu mai bun? Are o gospodarie frumoasa, o ssotie desteapta si doua fete muncitoare. A facut bani din afaceri private etc.

 3. palos

  Bravo domnule Popa. Ce ati identificat in Parcul Industrial reprezinta bani de cafea pentru Sava Giuricici. Intebatili-l de fierul si caramida rezultata din demolari, de firul de cupru care zbura de la Ro-ATIR, sau cui prepara fara costuri bitum, cand si-a cumparat ultima data benzina pentru el sau rude.Intrebati-l multe ca STIE

 4. Rusalin Lupaşcu

  E clara treaba la PNL Resita și lista lor de candidați pt consilieri. Nu știu cum a reușit Tuta sa apara pe aceasta lista, dar e clar ca cu astfel de indivizi, echipa nu va avea cum sa funcționeze. God Bless!

 5. aurel andras

  domnule popa ce cauta TUTA acolo!!!!a dat destule tepe cu firma lui!!!vedeti sa nu inregistree, filmeze …asa cum a facut cu altiii!intrebati -l….

 6. Viviana

  Nelu draga, du-te la tine la ponton si fa pe șeful, ca se apropie sezonul si nu ești pregătit ! Se apropie marea invazie de visători aburiți de la timi si pontonul este neîncăpător , fa ceva acolo si lasă primăria pentru profesioniștii in domeniu ! P. S. Faina echipa ți-ai tras !

  1. gelu

   Sa lase primaria pe mana „profesionistilor” ca Stepanescu si Crina! PROFESIONISTI LA DOSIT BANUL PUBLIC CA IN REST NU AU REALIZARI! Sa nu mai vb de echipa lor in frunte cu Efrain care cerea spagi pt ANL-uri! fii serioasa femeie! se vede ca scrii din primarie!! Auzi la ea, profesionisti! :)))))

 7. Popa

  Ii mai bun Crina al vostru care scurge banii reșițenilor prin firma cu fratele, rude de gradul I sau nu? Ce face DNA, DIICOT… Si încă ceva pt voi lipitorilor: cât timp sta in PRIMARIE si cât la Minda?

  1. necuratu'

   Daca e sa discutam de afacerile celor 2 Popa si Crina, Popa chiar are o problema vizavi de modul in care isi mareste sacu’
   !

 8. .

  Domnule Popa , nu cred ca aveti destula putere sa impuneti pnl-ului 2 consilieri (antreprenori) din cunostintele proprii si ati acceptat ce au pus altii pe tava cu singura pretentie ca acestia sa va fie supusi. Un consilier ar trebui sa fie consilier nu sluga si alegerea colegilor dvs este cel putin neinspirata daca nu chiar proasta. De unul dintre ei chiar se stie sluga cui a fost si a spune despre el ca este antreprenor este chiar exagerat pentru cine are intelegrea termenului respectiv. Ati avut si dumneavoastra angajati ce aveau firme si faceau “ciupeala” firmei de casa . Astra se cheama putin fortat “intraprenoriat” . Sa nu facem confuzie, de fapt va prezentati singur cu niste supusi pe post de consilier care ridica sau nu mana la comanda. Chiar vreau sa va votez dar am asteptari mult mai mari de la dumneavoastra. Nu prea pare ca luati in serios cursa asta si cred ca mai bine nu va iau nici eu in serios si nu ma prezint la vot. Pare sa fie o pierdere de timp. Puteti mai mult de atit!!

  1. Corina

   cei de pana acuma cum au fost? Eu una nu cunosc un consilier local, decat ala care cerea bani tinerilor care doreau ANL-uri!

 9. Cezar

  In sfarsit POPA a venit cu echipa , Tuta e beton. Simt ca nu va mai candida taitelu la ce bine isi contureaza echipa si proiectele de viitor ( vezi MOCIUR din care vrea sa faca o metropola ). Vine sezonu nou la PONTON vezi ti de afacere si lasa ne.

 10. grecu

  Mai dar cate comentarii nervoase pe aici!! dragi mei haideti sa nu uitam ideea de baza: 87000 de ron trecuti din conturile primariei spre domnul Sava care a taiat iarba cu angajati din primarie si sigur nu le-a dat oamenilor prima pentru asta, oricum trebuiau sa faca si ei cate ceva! dar va asigur ca mare parte din banii astia s-au pierdut prin cheltuieli fictive. Hotomanii astia ne tot fura de cand lumea!! Sa stie toti oamenii de buna credinta iar pentru pestaci care scriu sub anonimat: SA AUZIM DE BINE! MAI PUTIN SI NU O SA AVETI PENTRU CINE SCRIE!!! DNA DNA DNA DNA DNA

 11. Nume obligatoriu

  Pe bune Nelu? TUȚĂ? Pai asta lua șpăgi în EON și pt. lucrările pe care le făcea tot el… ca sa nu vb. de cele pe care le aproba. wtf? O iei pe ulei rău de tot. Revino-ti și interesează-te cu privire la staff-ul tău cu care ieși în fata.

 12. Corina

  Ma bucur sa vad oameni noi care doresc sa se implice in politica si administratie! Tot aceleasi fete ne-au condus si am ajuns rau! Eu o sa dau sansa si celor tineri!

 13. Sava Gurici ci ci

  Ce tot aveți bă cu mine ca muncesc de ma zburlesc fie-va Rușine sa va fie. Tundeti o voi mai bine drace f. o da iarba . Voi nu vedeți ca Dna ul e cu mine si n are ce mi face ? Așa ca dați mi pace !

 14. nimeni

  Popa asta are tupeu sa vorbeasca ? Intrebati-l cu cat tundea o firma Casa Baraj la o alta firma banat structure terenul care nu exista ?? Sau asta este evaziune fiscala ? O fi un grup infractional

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei