Campanie de vaccinare la sediul Primăriei din Zorlențu Mare

 

vaccinare

În pofida apelurilor venite din partea autorităților centrale și județene, ritmul de vaccinare în România este în continuare unul lent. În Caraș-Severin, din cele 316.844 de persoane înregistrate statistic, s-au vaccinat până în prezent aproape o treime, adică 100.547. Dintre acestea 53.042 doar cu prima doză și 47.505 cu ambele doze de vaccin, a precizat Daniel Botgros, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin.

Pentru creșterea procentului de vaccinare în rândul populației cărășene, în special a celor din mediul rural, periodic se efectuează „Caravane de vaccinare“. Este și cazul campaniei ce se va desfășura duminică, 4 iulie, în localitatea Zorlentu Mare. O echipă de cadre medicale de la centrul de vaccinare din Soceni va fi prezentă în Zorlențu Mare, unde va fi improvizat un centru de vaccinare în sediul Primăriei din localitate.

1aa

Echipa medicală, condusă de dr. Ioan Popovici, va vaccina doritorii cu două tipuri de vaccin: Pfizer-​BioNTech și Johnson & Johnson. Pentru primul dintre acestea, aceeași echipă va reveni după 21 de zile pentru efectuarea rapelului, iar cea de-al doilea vaccin se efectuează (deocamdată), într-o singură doză.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei